USB-C je novinka, ktorá sa pomaly ale isto dostáva medzi bežnú populáciu. Onedlho bude každý potrebovať USB-C redukcie a nové príslušenstvo s novým konektorom – a tu hrozí nebezpečenstvo v podobe nekvalitných zariadení.

Poznáte to, potrebovali by ste nejaké USB príslušenstvo k mobilu či počítaču, ale je o niečo drahšie, ako ste ochotní zaplatiť. A potom ho nájdete na nejakej čínskej stránke za tretinovú cenu. Lenže mnohokrát sú produkty od pofidérnych predajcov z Číny, povedzme, veľmi diskutabilnej kvality.

V prípade USB zariadení to doposiaľ nebol až taký problém – elektrický prúd a napätie v nich boli značne limitované. Pokiaľ ste si do počítača nestrčili zariadenie vyslovene určené na zničenie počítača cez USB, tak sa nič vážne nestalo. Avšak pri USB-C zariadeniach sú v hre omnoho väčšie sily.

Firma Satechi uviedla na trh príslušenstvo s názvom USB-C Power Meter, ktoré je určené na meranie elektrického výstupu z USB-C zariadení. Povie vám presne koľko voltov, ampérov a mAh z daného zariadenia prúdi smerom k počítaču/smartfónu/tabletu. Takto môžete predísť vážnemu poškodeniu drahých elektronických hračiek.

 

Zdroj: ZDNet