Menucka.sk je nová slovenská aplikácia, ktorá združuje ponuku obedových menu vo vašom okolí. Vďaka nej si môžete rýchlo a jednoducho skontrolovať aktuálnu ponuku reštaurácií a vybrať si jedlo, ktoré vás láka najviac.

Aplikácia je dostupná pre zariadenia so systémom iOS a Android. K dispozícii je aj webové rozhranie menucka.sk, takže si obedy skontrolujete aj cez počítač. Mobilná aplikácia je navrhnutá s dôrazom na jednoduché a intuitívne používanie, čo oceňujeme. Hneď po zapnutí získa vašu aktuálnu polohu a na jej základe zobrazí ponuku okolitých reštaurácií.

Databáza služby je pomerne bohatá, avšak je možné, že niektoré reštaurácie v nej nenájdete. To sa dá jednoducho napraviť – odporučte aplikáciu prevádzkovateľovi reštaurácie, ktorý môže priamo cez ňu pridať svoj podnik do databázy. Je to otázka niekoľkých sekúnd, stačí iba vyplniť formulár.

Aplikácia Menucka.sk je prehľadná a intuitívna. Obsahuje užitočné informácie o obedových menu aj pár užitočných extra funkcií

Úvodná stránka aplikácie zobrazuje iba nevyhnutné informácie o aktuálnom dennom menu. Reštauráciu si môžete pridať medzi obľúbené alebo po ťuknutí na jej názov získať ďalšie informácie, ako je odkaz na webové stránky, telefóne číslo či funkcia navigácie cez Google Mapy. Praktické. Menucka.sk obsahuje iba informácie o obedových menu, čo je vzhľadom na koncept aplikácie pochopiteľné. Kompletný jedálny lístok však nájdete napr. na webových stránkach, na ktoré aplikácie odkazuje.

Oceňujeme aj zabudovaný filter, ktorý umožňuje filtrovať reštaurácie podľa vlastností, ako sú bezlepkové jedlá, bezbariérový prístup, domáce jedlá, donáška, business menu atď. Rovnako je možné vyhľadávať konkrétne jedlo podľa jeho názvu. Aplikácia bude zadané slovo vyhľadávať v jedálnych lístkoch obedov. Ide o užitočnú funkciu.

K spracovaniu aplikácie nemáme pripomienky. Dizajn je prehľadný a moderný, jej používanie intuitívne. Do budúcnosti by sme však ocenili možnosť synchronizovať uložené obľúbené reštaurácie prostredníctvom používateľského konta alebo informácie o tom, ako jednotlivé reštaurácie ohodnotili iní používatelia aplikácie. Tak či onak, pokiaľ neviete, kam zbehnúť na obed, aplikáciu Menucka.sk si nainštalujte. Je zadarmo a je výborná.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit