Prichádza však až tri mesiace po tom, čo ju sociálna sieť predstavila.

Najnovšia verzia operačného systému Android a iOS dokáže sledovať čas strávený v jednotlivých aplikáciách. Pre každú z nich si môže tak používateľ nastaviť obmedzenie, ktoré mu napríklad  neumožní byť na Facebooku či Instagrame dlhšie ako 30 minút denne. Možnosť sledovania však v posledných mesiacoch zavádzajú aj samotné aplikácie.

Medzi prvými aplikáciami, ktoré začali sledovať čas strávený v aplikácii, bol YouTube. Teraz sa k nemu pridáva aj Instagram. Ten predstavil funkciu sledovania už pred troma mesiacmi, no až v týchto dňoch sa jej konečne dočkali používatelia. Spoločnosť však nevysvetlila dôvod takéhoto neskorého uvedenia funkcie na trh.

Podobne ako samotné operačné systémy, aj Instagram umožňuje nastaviť denný maximálny cieľ. Po jeho dosiahnutí upozorní používateľa. Funkcia je dostupná na obrazovke vášho profilu, v bočnom paneli, ktorý aktivujete ťuknutím na ikonu v pravom hornom rohu. A hoci už Instagram sprístupnil novinku pre všetkých, môže ešte nejaký čas potrvať, dokedy sa vám reálne zobrazí v ponuke. V redakcii ju máme aktuálne dostupnú iba na zariadeniach s operačným systémom iOS.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Instagramu omylom unikli heslá časti používateľov

Značky: