Od zrodu platformy Android sú jednotlivé verzie pomenované podľa sladkostí.

Denne sa môžeme stretávať s rôznymi otázkami o počte megapixelov vo fotoaparátoch, typoch čipsetov, veľkosti pamätí RAM alebo aj uhlopriečkach displejov, pričom pravdepodobne asi nikomu nikdy nenapadlo, ako kalorická je jeho verzia Androidu. Hneď na začiatok prezradíme, že KitKat má kalórií najviac, pričom Froyo je zo všetkých verzií najzdravší.

Pre priblíženie nutričných hodnôt, bol prevedený výskum všetkých verzií systému Android. Môže sa zdať, že určenie hodnôt môže byť jednoduchou záležitosťou, pričom tomu tak nebolo, pretože niektoré verzie Androidu boli označené pomerne všeobecne. Napríklad Android 9.0 Pie nešpecifikuje presnú príchuť. Pri pohľade na oficiálne obrázky je však celkom jasné, že ide o čerešňový koláč. Všimnite si, že aj kopček zmrzliny nie je presne špecifikovaný.

Kalórie na 100 g operačného systému Android

Pri pohľade na jednotlivé verzie Androidu nebolo možné porovnávať porcie jednotlivých verzií, pretože napríklad jeden Donut má viac kalórií, ako jedna fazuľka Jelly Bean. Pre ľahšie porovnávanie sa kalórie určovali na 100 g operačného systému Android. Už pri prvom pohľade je jasné, že Froyo bol najzdravšou verziou systému Android, aj keď hneď za ním môžeme vidieť Ice Cream Sandwich.

Tuky, cukry, bielkoviny na 100 g operačného systému Android

Pri zdravom stravovaní sa nemôžeme zamerať iba na obsah kalórii. Je potrebné doplniť aj ostatné výživové hodnoty (tuky, cukry, bielkoviny). Vzhľadom k tomu, že verzie Androidu sú odvodené od dezertov a sladkostí, tak nie je vôbec prekvapením, že obsahujú hlavne veľa sacharidov. Napríklad Lollipop obsahuje takmer 100 % cukru, pričom Cupcake aj veľké množstvo múky.

Každý si určite rád zaspomína, ktorá verzia Androidu bola pre neho tá naj. Teraz tieto informácie sú doplnené aj o nutričné hodnoty, pokiaľ by niekto rád kopíroval aj stravovacie návyky podľa verzií Androidu. Pokiaľ máte v smartfóne “iba” verziu KitKat, tak určite aktualizujte na novšiu, pretože leto sa blíži a z veľa kalórii sa priberá. Odporúčame Android 9.0 Pie s 270 kalóriami a nízkymi nutričnými hodnotami.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google si pripravil prvoaprílový žartík: Do aplikácie Mapy zabudoval túto kultovú hru

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.