Väčšina používateľov počítačov so systémom Windows nevie o novej verzii. Minimálne v Amerike nie.

Windows 11 príde na trh 5. októbra 2021. Od tohto dňa budú v predaji notebooky s predinštalovanou novou verziou systému Windows a takisto aj bezplatná aktualizácia pre kompatibilné zariadenia so systémom Windows 10. Najnovšia štúdia však tvrdí, že mnohí používatelia o novej verzii systému Windows vôbec nevedia.

Zľavový portál savings.com uskutočnil prieskum medzi americkými používateľmi systému Windows a zistil, že až 62 % z nich nevie o tom, že Windows 11 bude k dispozícii už o pár dní. Prieskumu sa zúčastnilo 1042 používateľov, čo teda nepovažujeme za dostatočne relevantnú vzorku. Avšak nápad uskutočniť takúto štúdiu chválime.

Z prieskumu takisto vyplýva, že 40 % opýtaných plánuje aktualizovať na najnovšiu verziu, 45 % je nerozhodných. Zvyšok neplánuje upgrade operačného systému. Zaujímavosťou je, že z nových funkcií púta najväčšiu pozornosť podpora Android aplikácií – tá však nebude dostupná hneď pri uvedení systému Windows 11 na trh.

A vy ste na tom ako? Viete o tom, že Windows 11 bude k dispozícii už o týždeň a na ktorú novinku sa tešíte najviac? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: savings.com

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit