Prináša veľa užitočných noviniek.

Vivaldi je jeden z najlepších webových prehliadačov zameraných na ochranu súkromia. Ide pritom o prehliadač, ktorý ponúka veľké množstvo nástrojov a ďalších funkcií, ktoré používateľom spríjemňujú každodennú prácu. Prehliadač Vivaldi sme si obľúbili aj u nás v redakcii a dnes dorazila nová aktualizácia, ktorá prináša veľa nových funkcií, zmien a opráv.

Júnová aktualizácia prehliadača VivaldiZdroj: Vivaldi
Júnová aktualizácia prehliadača Vivaldi

Vivaldi Mail 2.0

Pomerne veľa noviniek dorazilo do integrovaného mailového klienta Vivaldi Mail 2.0. Po aktualizácii na najnovšiu verziu je predvolene povolené predbežné načítanie mailov. Do automatického režimu prechádza aj predvolené sťahovanie mailov za posledných 30 dní. K ešte lepšiemu vyhľadávaniu správ pomôže aj načítavanie tých viditeľných na obrazovke, čím sa optimalizuje vyhľadávanie v doručenej pošte na základe akéhokoľvek slova zo správy. Táto funkcia je dostupná aj v offline režime.

Vivaldi Mail 2.0 okrem vyššie spomenutých noviniek dostal aj ďalšie nové funkcie, medzi ktorými je možnosť rýchleho odpovedania na e-maily z textového poľa priamo v spodnej časti okna e-mailov, ale aj nová funkcia vrátenia späť. Vivaldi Mail 2.0 dokáže sledovať až 200 naposledy vykonaných akcií, ktoré podľa potreby môžete vrátiť späť iba jediným kliknutím.

Júnová aktualizácia prehliadača VivaldiZdroj: Vivaldi
Júnová aktualizácia prehliadača Vivaldi

Pamäť pod kontrolou

S novou verziou Vivaldi 6.8 prichádza aj šikovná funkcia, ktorá pomôže zistiť využitie pamäte v reálnom čase. To znamená, že prehliadač túto hodnotu neustále aktualizuje, čím sa líši od konkurenčných prehliadačov, ktoré ukazujú iba počiatočnú hodnotu. Funkcia je predvolene aktívna. Ak je však niektorá z kariet v režime spánku, tak aj o tom budete informovaní.

Aktualizácia vyhľadávacieho poľa

Ďalšou užitočnou novinkou, ktorá ušetrí zdroje a čas, je funkcia prepínania kariet. Ak máte otvorených viac kariet, a chcete otvoriť ďalšiu, tak pri zadávaní adresy sa vo vyhľadávacom poli zobrazí správa “prejsť na túto kartu v prípade, že táto karta je už v prehliadači otvorená. 

Júnová aktualizácia prehliadača VivaldiZdroj: Vivaldi
Júnová aktualizácia prehliadača Vivaldi

Importujte rozšírenia prehliadača Chrome

Nová aktualizácia prináša aj možnosť importovať rozšírenia z iných prehliadačov založených na prehliadači Chromium. 

Ďalšie novinky

Vivaldi pre blokovanie reklám vylepšil vstavaný nástroj na ich sledovanie a blokovanie, aby bol ešte efektívnejší. Ak si však chcete oddýchnuť, tak určite oceníte aj nový Režim prestávky. Užitočným je aj rýchly príkaz na vytvorenie pracovných priestorov.

Júnová aktualizácia prehliadača VivaldiZdroj: Vivaldi
Júnová aktualizácia prehliadača Vivaldi

Zdroj: Vivaldi

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.