V predaji bude od polovice júla za 79 eur.

V redakcii testujeme vlajkovú loď vivo X80 Pro, ktorá je od 23. júna v predaji na Slovensku za cenu 1099 eur. Tento prémiový telefón podporuje 80 W káblové nabíjanie (80 W adaptér je súčasťou balenia) a tiež aj 50 W bezdrôtové nabíjanie. Na to, aby ste využili takto rýchle bezdrôtové nabíjanie, budete potrebovať nabíjačku vivo 50W Vertical Wireless FlashCharge.

Pozitívna správa je, že vivo bude svoju ultrarýchlu bezdrôtovú nabíjačku predávať aj na Slovensku. Na trh sa dostane v polovici júla za cenu 79 eur. 50 W bezdrôtová nabíjačka dokáže nabiť telefón na 50 % v priebehu 23 minút a na 100 % za 50 minút. Ide o informácie od výrobcu a naše poznatky z praktického používania sa s týmito časmi viac-menej zhodujú.

vivo 50W Vertical Wireless FlashChargeZdroj: vivo
vivo 50W Vertical Wireless FlashCharge

Napájací adaptér nie je súčasťou balenia

Nabíjačka vivo 50W Vertical Wireless FlashCharge má v sebe zabudovaný vysokorýchlostný tichý ventilátor s 3 600 otáčkami za minútu, ktorý cirkuluje vzduch pre rýchle chladenie. K dispozícii je tiež nočný režim – ventilátor vtedy dosahuje maximálny hluk na úrovni 26 dB. Bezdrôtová nabíjačka obsahuje dve sady cievok, takže nabíjané zariadenie môže ležať na nabíjačke vertikálne alebo horizontálne.

Aby ste využili 50 W nabíjačku od vivo naplno, treba k nej pripojiť minimálne 66 W napájací adaptér vivo. Bohužiaľ, napájací adaptér nie je súčasťou balenia nabíjačky, avšak v kombinácii s 80 W adaptérom z balenia telefónu vivo X80 Pro funguje bezchybne. Nabíjačka tiež podporuje bezdrôtové nabíjanie všetkých zariadení so štandardom Qi s výkonom až 15 W.

Samozrejmosťou sú bezpečnostné mechanizmy, ktoré zisťujú problémy s napätím, prúdom a teplotou, ako aj prítomnosť kovových predmetov v blízkosti. Výstražné svetlo sa rozsvieti a napájanie sa vypne, keď sa zistia kovové predmety, ako sú kľúče a mince.

Zdroj: vivo, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit