Skladacia novinka nadväzuje na dizajnové prvky svojich predchodcov.

Vivo na trh uviedlo novinku X Fold+. Vo výbave sa nachádza to najlepšie, čo skladacie telefóny v súčasnosti ponúkajú. Vivo pri výrobe tohto telefónu opäť siahlo po leteckom hliníku. Výkon zariadenia bol oproti predchodcovi vylepšený. Novinka tak do svojej výbavy dostala čipovú sadu Snapdragon 8+ Gen 1, vlastný bezpečnostný čip, ako aj vylepšenú batériu a fotoaparát. Nový X Fold+ je dostupný v šedej, modrej a vo výraznej červenej farbe.

Vylepšené rýchle nabíjanie

Vo výbave X Fold+ sa nachádza batéria s kapacitou 4730 mAh. Výrobca uvádza, že výdrž batérie sa celkovo zlepšila o viac ako 20 %. V predajnom balení sa nachádza exkluzívna duálna USB-C nabíjačka, ktorá umožňuje nabíjanie viacerých zariadení. Okrem väčšej batérie sa teraz X Fold+ nabíja ešte rýchlejšie, než jeho predchodca.

Nechýba podpora 80 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania vivo FlashCharge, ktoré nájdeme aj v súčasnej európskej vlajkovej lodi, vivo X80 Pro. Vďaka podpore rýchleho nabíjania je tento smartfón možné nabiť na 100 % iba za 18 minút. Bezdrôtovo to trvá menej ako hodinu – len 53 minút.

120 Hz displeje

Obidva displeje vivo X Fold+ podporujú obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Vnútorný 8-palcový LTPO Amoled displej s pomerom strán 4:3.55 má rozlíšenie 2160 × 1916 pixelov a je chránený UTG. Vonkajší Amoled displej má uhlopriečku 6,53-palca, rozlíšenie 1080 × 2520 pixelov a pomer strán 21:9. 

Vo výbave sa nachádzajú aj dva 3D ultrazvukové snímače odtlačkov prstov – na vonkajšej a na vnútornej strane zariadenia. Napokon, veľký vnútorný displej ponúka vylepšené zobrazenie rozdelenej obrazovky, ktorá zaručí lepšiu efektivitu pri práci s viacerými aplikáciami. To znamená, že používatelia môžu otvárať až dve okná v popredí, a zároveň štyri aplikácie súčasne s dvoma oknami na rozdelenej obrazovke a až 12 oknami na pozadí. 

Vivo X Fold+ navyše podporuje takzvaný „Speaker Mode“, kde spodná časť obrazovky bude zobrazovať poznámky a horná časť bude zobrazovať prezentáciu v PowerPointe. To umožní bezdrôtové zrkadlenie obsahu prezentácie na väčšej obrazovke.

Vivo X Fold+Zdroj: GSMArena

Špičkové fotoaparáty

Skladacia novinka od spoločnosti vivo prináša vylepšené fotoaparáty ako výsledok spolupráce so spoločnosťou ZEISS. Tá zahŕňa optimalizáciu optiky, najmä pokiaľ ide o vylepšenú veľkosť objektívov vybavených charakteristickou vrstvou ZEISS T*, ktorá znižuje odlesky a zlepšuje prechod viditeľného svetla.  

Vo výbave telefónu sú štyri fotoaparáty s plnou ohniskovou vzdialenosťou, pridávajúc periskopickú kameru s 5× optickým a 60× digitálnym zoomom, s optickou stabilizáciou obrazu.

Vivo X Fold+Zdroj: GSMArena

Cena a dostupnosť

Vivo X Fold+ sa do predaja dostane 29. septembra. Cena základného modelu s kapacitou 12/256 GB je 9 999 CNY (v prepočte 1 450 eur), cena modelu 12/512 GB 10999 CNY (v prepočte 1590 eur).

Vivo počas prezentácie zdôraznilo, že toto zariadenie bude dostupné iba pre čínsky trh. Okrem toho spoločnosť potvrdila, že očakávaného modelu X80 Pro+ sa nakoniec nedočkáme. Ten bude nahradený verziou X90 Pro+, ktorá by sa mala na trh dostať už v decembri.

Zdroj: vivo, GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.