Viacerí výrobcovia sa poponáhľali a svoje vlajkové lode predstavia skôr ako pred rokom.

Smartfóny série vivo X100 boli oficiálne predstavené v polovici novembra 2023 pre čínsky trh. Výrobca už vtedy oznámil, že telefóny prinesie aj na globálny trh, avšak pravdepodobne nikto nečakal, že sa tak stane ešte tento rok – v prípade radu X90 sme museli čakať pár mesiacov až do februára.

Globálne verzie telefónov vivo X100 a vivo X100 Pro prídu na trh 14. decembra 2023. Výrobca to oznámil na svojom webe. Dátum spustenia predaja zatiaľ nie je známy, avšak dá sa predpokladať, že sa ho čoskoro dozvieme. V prípade českého a slovenského trhu sa možnože dostupnosť oneskorí o pár týždňov, ako tomu bolo aj v prípade smartfónu vivo X90 Pro.

Pripomeňme, že vivo X100 a X100 Pro sú prvé smartfóny s procesorom MediaTek Dimensity 9300. Vo výbave majú aj 6,78-palcový 8T LTPO AMOLED displej s rozlíšením 1260p a trojicu zadných fotoaparátov. Ďalšie detaily o telefónoch si môžete prečítať TU

Vivo X100 ProZdroj: 9to5google
Vivo X100 Pro

ROG Phone 8 príde „čoskoro“

Poponáhľal sa aj ASUS so svojim herným telefónom ROG Phone 8. Jeho predchodca, ROG Phone 7, bol predstavený v apríli 2023, avšak nová generácia príde podľa výrobcu „už čoskoro“.

ROG Phone 8 ponúkne procesor Snapdragon 8 Gen 3 a posunie svoju výbavu nad rámec hrania. Či to znamená väčší dôraz na fotografickú výbavu, to sa dozvieme, keď bude telefón oficiálne predstavený.

Portál androidauthority špekuluje, že telefón by mohol byť predstavený už na výstave CES 2024 začiatkom januára. Ak sa tak stane, mohlo by ísť o prvý smartfón s procesorom Snapdragon 8 Gen 3 na globálnom trhu.

Portál androidauthority tiež upozornil na záznam v databáze Bluetooth SIG, kde sa okrem modelov série ROG Phone 8 objavil aj smartfón Zenfone 11 Ultra. Ten má totožné modelové označenie ako ROG Phone 8, čo naznačuje, že by mohlo ísť o upravenú verziu herného telefónu s iným dizajnom, avšak rovnakými komponentami. Opäť si musíme počkať na to, či sa táto špekulácia potvrdí.

Zdroj: vivo, ROG, androidauthority

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit