Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HONOR Magic4 Pro, vlajková loď, ktorá prekonáva štandardy v kategórii mobilných telefónov, prekonala všetky odhady predaja v Českej republike a bola vypredaná hneď v prvý deň, čo sa opäť podarilo aj po doplnení zásob.

Netreba sa však čudovať. Je to vôbec po prvýkrát, čo sa prémiový mobilný telefón HONOR objavuje aj na českom a slovenskom domácom trhu a boduje vo všetkých kategóriách. Jeho srdcom je najvýkonnejší čip na svete Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, vysokokvalitný LTPO displej, ktorý je zakrivený na všetkých štyroch okrajoch a vďaka 1,07 miliardám živých farieb si vychutnáte verné zobrazenie akéhokoľvek obsahu. A tým to nekončí, k dispozícii je profesionálna filmová technológia IMAX Enhanced, vôbec po prvýkrát použitá snímková frekvencia 60 fps v rozlíšení 4K v mobilnom telefóne alebo vysoká kvalita obrazu HDR. Ako je na tom v porovnaní s konkurenciou na rovnakej cenovej úrovni, Xiaomi 12 Pro, Samsung S22+ alebo Sony Xperia 1 III?

Procesor je srdcom telefónu

Rozdiely v prémiovej kategórii sa v súčasnosti zmenšujú, no v prípade procesora sú karty rozdané jasne. Za kratší koniec ťahajú mobilné telefóny Sony a Samsung. Spoločnosť Sony vsadila na starší čip Snapdragon 888 a Samsung sa tradične spolieha na Exynos. Oba nedosahujú výkon aktuálne najvýkonnejšieho čipu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Tento špičkový osemjadrový procesor so 4nm technológiou tvorí základ hardvéru HONOR Magic4 Pro a Xiaomi 12 Pro.

Fotenie a natáčanie na filmovej úrovni

Nový prémiový HONOR Magic4 Pro prekonáva v tejto kategórií všetkých konkurentov, pretože ponúka kombináciu 50Mpx širokouhlého fotoaparátu, 50Mpx ultraširokouhlého fotoaparátu, 64Mpx periskopového fotoaparátu a dopĺňajú ho ešte snímače dTOF 8×8 a proti blikaniu. Xiaomi má trojicu zadných fotoaparátov s rozlíšením 50 Mpx, 50Mpx hlavný fotoaparát, 50Mpx ultraširokouhlý objektív a 50Mpx teleobjektív. Samsung ponúka kombináciu hlavného 50Mpx fotoaparátu doplneného o 12Mpx ultraširokouhlý objektív a 10Mpx teleobjektív. Sony Xperia má potom hlavný 12Mpx fotoaparát doplnený o 12Mpx širokouhlý fotoaparát a 12Mpx teleobjektív. Nie je to však len o megapixeloch. Práve tu HONOR Magic4 Pro valcuje svojich konkurentov a prichádza s technológiou Ultra Fusion Photography, pri ktorej jednotlivé objektívy spolupracujú pri rôznych ohniskových vzdialenostiach, aby sa dosiahla najvyššia kvalita výslednej fotografie. Fotoaparát HONOR Magic4 Pro sa vďaka svojim fotografickým a video funkciám umiestnil v najvyššej a zlatej kategórii DXOMARK.

Kapacita batérie

S rastúcimi požiadavkami na výbavu mobilných telefónov rastie aj potreba dostatočnej kapacity batérie. Z porovnávaných značiek majú kapacitu 4600 mAh iba HONOR Magic4 Pro a Xiaomi 12 Pro, pričom obe značky sa navzájom prekonávajú v najvýkonnejšom rýchlom nabíjaní. Xiaomi navyše ponúka 120W rýchle nabíjanie a HONOR Magic4 Pro ponúka 100W rýchle nabíjanie a 100W bezdrôtové rýchle nabíjanie. Samsung S22+ s kapacitou batérie 4500 mAh si vystačí len s 45W nabíjaním a Sony Xperia 1 III so 4500 mAh batériou dosahuje len 30W nabíjanie.

Záverečný verdikt

V porovnávanej prémiovej kategórii je konkurencia veľmi vyrovnaná. HONOR Magic4 Pro však prekonáva všetky ostatné modely svojimi špičkovými fotografickými a video funkciami, ktoré sú podporené filmovou technológiou IMAX Enhanced. Prvýkrát v histórii si môžete vychutnať snímkovú frekvenciu 60 snímok za sekundu aj na mobilnom telefóne. Samozrejme, k dispozícii je aj vysoká kvalita 4K alebo HDR.

Značky: