G903 je označenie novej vlajkovej lode medzi hernými myškami spoločnosti Logitech. Hneď na úvod vás upozorníme, že táto myš stojí takmer 185 eur a že ju pravdepodobne nepotrebujete, a to aj v prípade, že hľadáte hernú myš pre náročných hráčov. Logitech G903 je však technologická lahôdka a technologicky najpokročilejšia herná myš, s akou sme sa doteraz stretli.

G903 sa na prvý pohľad odlišuje od zvyšku trhu unikátnym dizajnom, ktorý je ergonomický a zároveň štýlový. Myš sa drží pohodlne v ruke a umožňuje aj viaceré spôsoby uchopenia. Jej telo je symetrické, takže je určená pre pravákov aj ľavákov. Telo je hladké, bočné hrany majú čiastočne vzorovaný povrch, ktorý má zabrániť šmýkaniu prstov.

Dvojica hlavných tlačidiel neprekvapí, ich kvalita je výborná a takisto aj pocit z klikania. Myš vďaka svojej konštrukcii umožňuje veľmi rýchle klikanie, čo chválime. Stredné scrollovacie koliesko podporuje scrollovanie do strán a funguje v dvoch režimoch, medzi ktorými sa kedykoľvek môžete prepnúť stlačením tlačidla pod kolieskom. V jednom režime cítite vrúbkovaný pohyb kolieska, v druhom režime je pohyb úplne hladký. Vyberiete si režim, ktorý vám vyhovuje.

Logitech G903 umožňuje prepínanie medzi piatimi nastaveniami DPI. Pre tento účel slúži až dvojica tlačidiel a trojica LED diód vám zrozumiteľne zobrazí režim, ktorý aktuálne používate. G903 umožňuje prispôsobiť aj bočné tlačidlá – tie môžete využívať na pravej, ľavej strane alebo na oboch stranách súbežne. Ak ich nechcete používať, nahradíte ich bočným panelom. Jednoduché a praktické. Vo výbave nájdete aj 10 gramové závažie, ak by sa vám zdala základná hmotnosť 110 gramov príliš nízka.

Myš je bezdrôtová, k počítaču ju môžete pripojiť aj pomocou micro USB kábla. Vtedy sa nabíja aj batéria. Čo je však najlepšie, v kombinácii s podložkou Logitech PowerPlay môžete myš používať v bezdrôtovom režime neustále a nemusíte sa starať o nabíjanie myši. Tento proces prebieha automaticky, nabíjačkou je samotná podložka. O podložke PowerPlay píšeme podrobnejšie v samostatnej časti tohto článku. Za kombináciu nabíjacej podložky a myšky G903 zaplatíte 315 eur.

Logitech G903 využíva senzor PMW3366, ktorý patrí medzi najlepšie na trhu. Ak je pre vás senzor prvoradý, nájdete ho aj v modeli G703, ktorý je o niečo lacnejší. Výrobca udáva životnosť na úrovni 50 miliónov kliknutí a myška má veľmi nízku odozvu na úrovni 1 ms. Jej rozlíšenie je v rozmedzí 200 až 12 000 DPI.

Podobne ako ostatné herné myši Logitech, aj G903 profituje z vynikajúceho softvéru Logitech Gaming Software, ktorý ponúka bohaté možnosti nastavenia tlačidiel, rýchlosti myši a správania aj v závislosti od toho, akú hernú podložku používate – či je z tvrdého materiálu alebo je látková. K dispozícii je dokonca automatické prispôsobenie nastavenia myši podľa toho, akú hru hráte.

Cena: 183,90 EUR
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit