Bitcoin, ethereum, litecoin, ADA a ďalšie populárne kryptomeny môžete nakúpiť v kryptomenovej platforme WEXO ešte pohodlnejšie. Prakticky vám stačí bezplatná aplikácia WEXO a vaša platobná karta. „V tomto roku sa ešte dočkáme novej WEXO aplikácie, s ňou množstva noviniek, tiež nových kryptomien a pravdepodobne aj možnosti využiť bežný bankový účet s IBANom európskeho formátu, priamo vo WEXO,“ avizuje spoluzakladateľ a CMO platformy Peter Mariš. 

Kryptomenová platforma WEXO a bezplatná aplikácia slúžia svojim klientom v stosedemdesiatich krajinách. Počet užívateľov WEXO presiahol 185 000. Okrem bezpečnej peňaženky na kryptomeny, najčastejšie využívajú prevody a nákup najpopulárnejších kryptomien. A práve nákup kryptomien majú teraz užívatelia WEXO ešte komfortnejší. K platbe im totiž stačí už iba ich platobná karta a WEXO v smartfóne. 

„Dlhodobým cieľom WEXO je prepojiť svet kryptomien a klasických peňazí. WEXO akceptuje pri nákupe kryptomien platobné karty VISA aj Mastercard. Platba platobnou kartou je tak ďalším krokom k splneniu nášho cieľa. Výraznejšie sa k nemu priblížime v tomto roku minimálne ešte jedenkrát, keď predstavíme novú aplikáciu WEXO. Tá bude obsahovať výrazne viac kryptomien, rôzne nové možnosti, nový odmeňovací systém, nové možnosti pre tvorbu NFT a mnoho ďalšieho. A to všetko bude vo veľmi príjemnom užívateľskom prostredí,“ naznačil Peter Mariš. 

Kryptomenová platforma WEXOZdroj: WEXO
Kryptomenová platforma WEXO

WEXO je budované ako nástroj, ktorý má postupne umožňovať slobodné používanie kryptomien. Možnosť nakúpiť kryptoaktíva kartou znamená jednu z najkomfortnejších foriem platby. WEXO je jednoduché na obsluhu a okrem svetových jazykov má celú ponuku aj v slovenskom jazyku.

Vývojári s partnermi pracujú na tom, aby do platformy a novej aplikácie čoskoro pribudla aj možnosť využiť bežný bankový účet s európskym formátom IBAN. Slovenskí a českí používatelia tvoria 30% členov WEXO. Platforma a kryptomenová aplikácia sú obľúbené tiež v Turecku, Rumunsku, Indii či Brazílii. 

Súčasťou projektu je aj WEXO Token registrovaný na blockchaine Cardano. Autori pre ich držiteľov pripravujú benefity, v podobe nižších poplatkov za vybrané služby a lepší prístup k niektorým funkcionalitám. Jeho zalistovanie na burzu je plánované ešte na tento rok.

Produktovo časť služieb projektu WEXO platformy aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s.r.o. s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu.

Kryptomenová platforma WEXOZdroj: WEXO
Kryptomenová platforma WEXO

Značky: