Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Volkswagen AG urobil ďalší krok k objasneniu otázky, ktorých vozidiel s naftovým motorom EA 189 sa môže týkať servisná akcia. Odteraz majú všetci zákazníci značky Volkswagen možnosť sami si overiť, či budú na ich vozidle realizované nutné nápravné opatrenia. Za týmto účelom Volkswagen na svoju webovú stránku integroval online nástroj. Na adrese www.volkswagen.de/info získa každý zákazník po zadaní identifikačného čísla vozidla (VIN) informáciu, či jeho vozidlo je alebo nie je vybavené softvérom na úpravu emisií pri skúšobnom režime. Okrem toho na stránke sú k dispozícii aj ďalšie informácie, ako aj otázky a odpovede týkajúce sa tejto témy.

Aktuálne prebieha integrácia tohto online nástroja do národných internetových stránok na celom svete a predpokladáme, že už od 7.októbra 2015 bude stránka k dispozícii aj pre slovenských zákazníkov na stránke http://www.vw.sk.

Volkswagen AG bude naďalej aktívne informovať všetkých dotknutých zákazníkov, tak ako sme toho svedkami aj v súčasnosti. Ak by aj bolo potrebné upraviť emisné vlastnosti, VW zdôrazňuje, že všetky vozidlá sú po technickej stránke bezpečné a pojazdné.

Zákazníci sa samozrejme aj naďalej môžu obrátiť na autorizovanú predajnú a servisnú sieť značky Volkswagen na Slovensku a preveriť si informáciu o svojom vozidle. K tomuto prevereniu budú zákazníci potrebovať identifikačné číslo ich vozidla (VIN).

Ešte v októbri predstavia dotknuté značky koncernu Volkswagen AG príslušným úradom technické riešenia a opatrenia vedúce k riešeniu danej situácie. Majitelia týchto vozidiel budú o nich informovaní v priebehu nasledujúcich týždňov a mesiacov.

Značky: