Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na výstave Autosalón – Autoshow Nitra (11. – 14. októbra 2018) Volkswagen predstaví väčšinu svojej modelovej ponuky, vrátane noviniek uvedených na slovenský trh v priebehu tohto roka. Expozícia autorizovaných predajcov značky s podporou importéra Porsche Slovakia bude už tradične v pavilóne F areálu Agrokomplex Nitra na ploche takmer 400 m2. Pre úžitkové modely je vyhradená vonkajšia plocha pred pavilónom F s rozlohou 200 m2.

Po minuloročnej premiére sa začiatkom roka začal na Slovensku predávať malý model Polo novej generácie. V expozícii značky ho návštevníci výstavy uvidia v najobľúbenejšej motorizácii – s prepĺňaným benzínovým trojvalcom 1.0 TSI s výkonom 70 kW (95 k). Pred rokom absolvoval v Nitre slovenskú predpremiéru kompaktný model SUV T-Roc, ktorý sa od začiatku roka 2019  predáva na Slovensku a už si našiel svoj okruh zákazníkov. Tento rok bude vystavený vo svojej špičkovej benzínovej motorizácii 2.0 TSI s výkonom 140 kW (190 k) so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies 4MOTION.

Dôležitým prvkom ofenzívy modelov SUV na európskom trhu je aj 7-miestny Tiguan Allspace, ktorý sa u nás tiež začal predávať na jar tohto roku. Návštevníci výstavy ho uvidia v motorizácii 2.0 TDI v kombinácii s prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies 4MOTION. Samozrejme, nebude chýbať ani nová vlajková loď značky – Touareg tretej generácie, ktorý mal domácu premiéru na jarnom autosalóne v Bratislave. Jeho predaj beží zatiaľ s dvoma šesťvalcovými naftovými motormi 3.0 TDI s výkonmi 170 a 210 kW (231 a 286 k) – už tradične v kombinácii s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies 4MOTION. Slabšia verzia, ktorá bude vystavená v Nitre, začína s atraktívnou cenou  tesne pod hranicou 50 000 eur.

Segment „klasických“ modelov Volkswagen bude na výstave v Nitre zastupovať päťdverové kupé Arteon, ktorého elegantné a dynamické línie zvlášť vyniknú v športovej verzii vybavenia R-Line (v expozícii) a univerzálne kombi Passat Variant Alltrack. Popri štandardnom pohone všetkých kolies a zvýšenej svetlej výške sa Alltrack vyznačuje aj najvýkonnejšími motormi z programu modelového radu Passat. Okrem základného turbodiesla 2.0 TDI s výkonom 140 kW (190 k) sa bude dať objednať aj s prepracovaným benzínovým motorom 2.0 TSI s výkonom 200 kW (272 k) a od budúceho roku aj s naftovým „biturbom“ 2.0 TDI s výkonom 175 kW (240 k), vďaka katalyzátoru SCR spĺňajúcim najprísnejšie budúce emisné predpisy.

Slovenskú premiéru bude mať v Nitre koncept športového Golf GTI TCR. Najšportovejšia verzia legendárneho športového Golfa pred niekoľkými mesiacmi debutovala ako štúdia a onedlho sa začne sériovo vyrábať. Automobil s pohonom predných kolies prostredníctvom 7-stupňovej prevodovky DSG a samosvorného diferenciálu má pod kapotou benzínový štvorvalec 2.0 TSI, vyladený na výkon 213 kW (290 k). Na želanie zákazníka môže byť vyradený z činnosti obmedzovač rýchlosti, čo umožňuje maximálnu rýchlosť až 264 km/h. Modifikácie podvozka zahŕňajú okrem výkonnejších bŕzd aj 18-palcové  (na želanie 19-palcové) kolesá, karoséria je doplnená aerodynamickými prvkami, inšpirovanými okruhovým pretekovým modelom TCR. Na Slovensku sa Golf GTI TCR začne predávať v prvom štvrťroku 2019.

Ponuku značky Volkswagen Úžitkové vozidlá bude reprezentovať univerzálny veľkopriestorový Multivan vo verzii PanAmericana s motorom 2.0 TDI a pohonom všetkých kolies 4MOTION a zvláštny model Amarok Aventura Exklusive. Luxusný pikap, ktorý má v tejto konfigurácii slovenskú premiéru, bude vybavený najvýkonnejšou verziou motora V6 3.0 TDI s výkonom 190 kW (258 k). Na voľnej ploche pred pavilónom F si návštevníci automobilovej výstavy v Nitre budú môcť prezrieť pracovné verzie modelov Transporter, Caddy a Crafter.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.