Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Volkswagen AG potvrdil, že automobily s naftovým motorom EA 288 v štátoch Európskej Únie, spĺňajúce emisnú normu EU5, ako aj EU6 nie sú dotknuté aktuálnym problémom emisií naftových motorov. Ich riadiace jednotky neobsahujú nijaký softvér, ktorý by predstavoval neprípustné vypínacie zariadenie v zmysle zákonodarstva. Preto všetky nové automobily z koncernu Volkswagen s naftovými motormi podľa normy EU5 a EU6, predávané v Európskej Únii, spĺňajú zákonné požiadavky a environmentálne normy.

Koncern Volkswagen AG v súčasnosti prešetruje tému emisií naftových motorov, a to na celom svete. Koncern sa pri tom usiluje o celostné riešenie pre splnenie príslušných platných noriem.

Po dôkladnom prešetrení je teraz jasné, že aj vozidlá vybavené motorom  EA 288 podľa emisnej normy EU5 v rámci Európskej Únie nie sú vybavené nijakým softvérom, ktorý by predstavoval neprípustné vypínacie zariadenie v zmysle zákonodarstva. Predtým to bolo už potvrdené pre nové automobily s naftovým motorom podľa normy EU6 z koncernu Volkswagen. Tým obidva motory spĺňajú zákonné požiadavky a environmentálne normy.

Na nemeckej internetovej stránke www.volkswagen.de/info môže každý majiteľ automobilu Volkswagen od 2. októbra 2015 zadať číslo karosérie svojho automobilu a tým si okamžite overiť, či je jeho vozidlo dotknuté. Rovnaká stránka je od 7.10.2015 k dispozícii aj pre slovenských zákazníkov od na adrese: http://info.volkswagen.com/sk/sk/home. Pre značky Audi, SEAT a Škoda a v ostatných štátoch EÚ sú aktívne obdobné internetové stránky pre zákazníkov.

V súčasnosti Volkswagen s plnou intenzitou pracuje na technických riešeniach, stanovených v pláne opatrení. Od januára 2016 sa začne s opravami vozidiel. Technické opatrenia sa momentálne vyvíjajú pre každý dotknutý modelový rad a príslušný modelový rok a najprv budú prezentované zodpovedným orgánom. Potom bude Volkswagen o nich informovať majiteľov dotknutých vozidiel.

 

Poznámka: Informácie obsiahnuté v tlačovej správe sa netýkajú produktov a služieb Volkswagen Group of America a Volkswagen Canada.

Značky: