Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kým niektoré automobily ešte doteraz neuviedli na trh čisto elektrické vozidlá, smelé plány iných na elektrifikáciu portfólia modelov už naberajú reálne kontúry.

Z tohto pohľadu si švédska automobilka Volvo určite zaslúži pozornosť, pretože chce byť považovaná nielen za lídra v bezpečnosti vozidiel, ale tiež za výrobcu, ktorý smelo vykročil k úplnej elektrifikácii.

Elektromobily ešte stále rozdeľujú automobilových fanúšikov na dva tábory. Kým jedna skupina si elektromobily nevie vynachváliť, tá druhá si nevie predstaviť svoj život bez auta so spaľovacím motorom. Či už sa radíte k odporcom alebo priaznivcom elektromobility, treba uznať, že vývoj v tomto smere napreduje doslova míľovými krokmi. Na druhej strane, nie je nič zlé na tom, že aj v súčasnosti máte stále na výber.

Ak chcete prémiové SUV so spoľahlivým dieselom pod kapotou, pozrite si napríklad ponuku značky Land Rover. Keďže táto značka stále presadzuje aj spaľovacie motory, máte istotu, že aj o 10 rokov sa vám servis land rover o vaše dieselové SUV postará. Na topautopremium.sk si prídu na svoje vyznávači „spaľovákov“ a nikto vám nebude vnucovať elektromobil.

VolvoZdroj: elements.envato.com

Máte záujem o Volvo so spaľovacím motorom? Oplatí sa poponáhľať!

Volvo sa oproti tomu hrdo hlási k postupnej elektrifikácii modelov. Dokonca v takej miere, že od roku 2030 plánuje švédska automobilka vyrábať už iba elektromobily. Po tomto roku by sa v ponuke už nemali objavovať dokonca ani hybridy, pretože Volvo chce dať modelom so spaľovacími motormi zbohom. Nejde však o jediný odvážny cieľ, už o tri roky by automobilka chcela predávať viac ako 50 % svojich modelov čisto na elektrický pohon.

Tvrdenia, že autá so spaľovacími motormi pomaly ale isto mieria do minulosti myslia predstavitelia značky celkom vážne vidno aj na postupnej zmene ponuky. Dôkazom je aj predajca Volvo Bratislava, kde v ponuke skladových vozidiel pribúda stále viac modelov z radu Volvo Recharge, teda „čistokrvných“ elektromobilov. Ak vám modely Volvo učarovali a predsa uprednostňujete diesel alebo benzín, treba sa poponáhľať, pretože skladové zásoby sa aj na volvo.topautobratislava.sk míňajú.

Značky: