Na svete je nová kamera DJI Pocket 3. Čakalo sa na ňu viac ako rok, prekvapivo bol jej predaj odložený.

Teraz prichádza s kamerou so CMOS snímačom s priemerom jeden palec, čo je výborné. Obraz je tak bohatý na detaily, a to máte kameru s držaním v jednej ruke a s integrovaným gimbalom.

Vrecková kamera DJI Pocket 3
Vrecková kamera DJI Pocket 3

Hlavné vylepšenia

Vďaka 2-palcovému otočnému dotykovému OLED displeju a rýchlemu zaostrovaniu na všetkých pixeloch môžete natáčať v horizontálnej alebo vertikálnej polohe – vhodné pre sociálne siete. Dostupné rozlíšenie je 4K/120 snímok za sekundu a pomocou trojosovej mechanickej stabilizácie a množstva inteligentných funkcií je Pocket 3 pripravený zaznamenať aj rýchle pohyby.

DJI Pocket 3
DJI Pocket 3

V rozlíšení 4K/120 sn/sek zachytíte svoje akčné zážitky tak, že ich môžete pokojne spomaliť. Je to v podstate akčná kamera, ktorú ale využijete univerzálne.

Vylepšené snímanie

Natáčať môžete aj pri slabom osvetlení a kamera Pocket 3 je pripravená na detailné zachytenie ľudskej pokožky. K dispozícii sú 10-bitové farebné režimy D-Log M a 10-bitový HLG, ktoré sa objavili aj pri najnovšej akčnej kamere od DJI a máte ich aj v prípade najnovších dronov. Takto dokážete zaznamenať pohľady na krajinu s vysokým dynamickým rozsahom a s presnými farbami. Takto realizovaný záznam ale treba dodatočne spracovať v postprodukcii.

Zmestí sa kdekoľvek

Veľkou výhodou kamery sú jej kompaktné rozmery. Kamera DJI Pocket 3 sa ľahko zmestí do dlane alebo vrecka, aby ste boli pripravení na okamihy, ktoré sa oplatí zaznamenať.

Vďaka spomenutému 2-palcovému plnofarebnému dotykovému OLED displeju vám Pocket 3 ponúka živý obraz a jednoduché ovládanie. Otočením displeja spustíte snímanie, ťuknutím získate prístup k nastaveniam parametrov a ďalším funkciám.

Rýchle zaostrovanie Pocket 3 dokáže ľahko zaostriť aj rýchlo sa pohybujúce objekty. K dispozícii je aj nový režim Product Showcase, ktorý uprednostňuje popredie a dokáže rýchlo a pritom plynulo zaostriť na objekt. To je ideálny režim na živé vysielanie a prezentáciu produktov.

Stabilný obraz aj pri rýchlych pohyboch

Pomocou trojosovej mechanickej stabilizácie zostáva obraz z tejto kamery stabilný aj počas dynamických pohybov kamery – môžete s ňou chodiť, behať a podobne. Úroveň stabilizácie sa dá ešte detailne nastaviť.

DJI Pocket 3
DJI Pocket 3

Najnovší režim ActiveTrack 6.0 ponúka viacero režimov sledovania, zavádza funkciu automatického rozpoznávania tváre a dynamického snímania a vy môžete vytvárať filmovo vyzerajúce zábery avšak realizované len jednou rukou. Rozpoznanú osobu máte neustále v zábere, nech sa pohybuje akokoľvek.

Pokročilý záznam zvuku

Pocket 3 využíva zabudovanú sústavu troch mikrofónov, ktorá dokáže účinne redukovať hluk vetra a zaznamenávať všesmerový stereofónny zvuk. Dokonca aj v hlučnom prostredí, ako sú napr. koncerty, dokáže identifikovať zdroje zvuku, ktoré chcete zaznamenať. Pocket 3 podporuje aj protokol USB Audio, ktorý umožňuje rýchle pripojenie k externým mikrofónom a monitorovacím slúchadlám. S výhodou tak použijete bezdrôtový mikrofón DJI Mic. Totiž, vďaka zabudovanému modulu Wi-Fi a Bluetooth sa Pocket 3 môže priamo pripojiť k dvom vysielačom DJI Mic, čo vám umožní čistý záznam pre vlogy, rozhovory a živé vysielanie.

Rýchle nabíjanie a dlhá doba záznamu

Batériu v Pocket 3 možno nabiť na 80 % kapacity len za 16 minút, čo umožňuje až dve hodiny snímania. Po úplnom nabití dokáže zaznamenať až 116 minút záznamu v rozlíšení 4K/60 snímok za sekundu alebo až 166 minút záznamu v rozlíšení 1080p/24 snímok za sekundu.

Nabíjanie DJI Pocket 3
Nabíjanie DJI Pocket 3

Po vypnutí kamery sa automaticky zaaretuje a je pripravená na prenos. Podobne ako to robia aj nové gimbaly DJI Ronin.

Výrobca uviedol ku kamere viacero príslušenstva ako sú ND filtre, širokouhlá šošovka, podstavec a prenosné puzdro.

Čo za to?

V obchode Xtreme.sk sme našli ceny pre Slovensko. Cena najvyhľadávanejšieho balenia Creator Combo je 679 eur, základná kamera je za 539 eur. Ide o ceny pre koncového zákazníka. Na tejto stránke sú aj ceny ďalšieho príslušenstva. Dostupnosť na Slovensku by mala byť tento týždeň.

Zdroje: vlastné, DJI

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.