Potom, čo ide model Galaxy S7 na odbyt veľmi dobre a predbehol v predaji iPhone 6S a 6S Plus, nastal čas upriamiť pozornosť na pripravovanú novú vlajkovú loď s pracovným názvom Project Dream. Tá s veľkou pravdepodobnosťou príde na trh s označením Galaxy S8. V tomto článku sa dozviete všetky dôležité informácie, ktoré o ňom zatiaľ stihli preniknúť na verejnosť.

Už iba zaoblený displej?

Posledné 2 generácie (S6 vs. S6 Edge, respektíve S7 vs. S7 Edge) sme mali na výber medzi zaobleným displejom a tradičnou konštrukciou. Toto sa má podľa zdroja The Korea Herald zmeniť a na výber síce opäť budú dva modely, avšak oba už len so zaobleným displejom. Pravdou je, že inovatívny zaoblený displej je pre väčšinu dizajnovo atraktívnejší. Na druhej strane ale bude existovať rad odporcov, ktorým klasická konštrukcia jednoducho lepšie sadne do ruky.

galaxys8koncept2_nowat

Zdroje potvrdili, že Samsung si už zabezpečuje výrobu zobrazovacích panelov v dvoch veľkostiach – 5,1 palca a 5,5 palca – od jeho dcérskej spoločnosti Samsung Display, ktorá je výhradným svetovým producentom zahnutých obrazoviek“, uvádza sa v článku. Čo sa týka veľkosti displeja, ten teda zostane na rovnakej veľkosti, akú majú jeho tohtoroční predchodcovia. Aj keď táto informácia zatiaľ nie je na 100 % potvrdená, nebola by veľkým prekvapením. Po veľkom úspechu v predajoch S7 Edge verzie a následne aj Note 7 (až do objavenia problému s prehrievaním batérií) by to bol od Samsungu v podstate logický krok.

samsung-galaxy-s8-edge-3koncept_nowat

Okrem zakrivenia majú prísť nové vlajkové lode so 4K rozlíšením. Dôvodom integrácie takéhoto vysokého rozlíšenia do smartfónu má byť čoraz populárnejšia virtuálna realita, ktorá výrobcov núti k inováciám a tak sa zrejme v spojení S8 so zariadením Gear VR máme na čo tešiť. Špekulácia ohľadom 4K displeja sa ukazuje ako pravdepodobná najmä z dôvodu, že Samsung už v máji tohto roku predstavil prototyp 5,5 palcového displeja s týmto rozlíšením.

Fotoaparát

V posledných rokoch Samsung v tejto oblasti napredoval míľovými krokmi a kvalitou zhotovených snímok a videí je model S7 právom považovaný za najlepší telefón súčasnosti. Galaxy S8 by mal mať, podľa vzoru svojho úhlavného rivala od Apple (iPhone 7 Plus), duálnu kameru s rozlíšením 12 MP + 13 MP. Na zvýšenie bezpečnosti i pohodlnosti používateľov bude obsahovať aj skener dúhovky pre odomykanie obrazovky po vzore Note 7.

Operačný systém a špecifikácie

Po nedávnom uvedení nugátového Androidu verzie 7.0 sa takmer s určitosťou očakáva, že najnovší model od Samsungu pobeží na tomto operačnom systéme. Čo sa hardvéru týka, S8 má byť údajne poháňaná čipovou súpravou Exynos 8895 s taktom až 3 GHz s grafickým čipom Mali-G71. Táto kombinácia by mala priniesť okrem vyššieho výkonu aj vyššiu výdrž batérie. Prítomné bude tiež USB typu C, ktoré umožní okrem jednoduchšieho a pohodlnejšieho zapájania kábla aj rýchlejší transfer dát i nabíjanie zariadení.

Dátum uvedenia

Samsung sa každoročne drží tradície predstavovania svojich nových vlajkových vždy vo februári počas Mobile World Congress, ktorý sa bude najbližšie konať v dňoch od 27. februára do 2.marca 2017. Podľa niektorých analytikov by sme sa však tentoraz, kvôli globálnemu zvolávaniu Note 7, mohli dočkať uvedenia S8 už o niečo skôr.

Zdroj: DigitalTrends

Autor: Ján Pápay

Značky: