Živý prenos z akcie Galaxy Unpacked 2021 sa skončil, prinášame jeho chronologický popis

16:02: Je to tak začíname inteligentnými hodinkami Watch4, o ktorých toho už veľa uniklo.

Hodinky Galaxy Watch4
Hodinky Galaxy Watch4

Prichádzajú s nový operačným systémom, vyvinuté sú v spolupráci s Google a to napr. znamená, že si s nimi zaplatíte aj na Slovensku a to cez Google Play. Rovnako na nich použijte aplikácie ako je napr. Strava alebo Runtastic.

Kontinuálne meranie kyslíka v krvi počas spánku

16:07: Medzi žiadané novinky patrí detekcia chrápania, ale aj kontinuálne meranie hladiny kyslíka v krvi počas celého spánku. Spánok je celkovo pre Watch4 a samozrejme aj pre vás veľmi dôležitý.

Nové hodinky Watch4 sú tenšie a majú viac funkcií

16:10: Samsung pri týchto hodinkách použil nový trojitý čip v zadnej strane hodiniek, ktorý umožňuje zmeniť hrúbku hodiniek a pritom pridať nové funkcie zamerané na zdravie.

16:12: Cvičiť s hodinkami môžete teraz aj tak, že si ich spárujete s televízorom a takto lepšie vidíte, koľko ste spálili kalórií. Watch4 sú zamerané na tzv. holistický zážitok pri cvičení. Napr. pritom stanovujete cieľ cvičenia ako napr. schudnúť alebo mať silnejšie svaly. Špeciálne sú zamerané na bežcov, plavcov alebo turistov.

Prehrávanie hudby na Watch4 cez Spotify

16:16: Nový operačný systém a rozhranie One UI spája hodinky a mobilný telefón, aby ste mali obe zariadenia viac synchronizované a to sa týka aj kompatibilných aplikácií.

Rodina hodiniek Watch4

16:20: V niektorých krajinách budú hodinky dostupné aj s technológiou LTE a pri behu tak môžete nechať telefón doma a stále ste kontaktovateľní. Cena hodiniek Galaxy Watch4 40 mm je na slovenskom trhu 269 eur. Väčšie hodinky Galaxy Watch4 Classic 46 mm stoja u nás 399 eur.

16:20: Začína nová kapitola na predstavení. Prichádzajú skladacie telefóny Galaxy Z. Podľa Samsungu počet predaných skladacích zariadení na globálnom trhu rastie logaritmicky. Na augustovom predstavení tak uvidíme len skladacie telefón, na predstavenie novinky z radu Galaxy S si musíme počkať do konca roka. Rada Galaxy Note končí, zážitok z používania pera totiž prechádza do radu Galaxy Z.

16:20: Začína nová kapitola na predstavení. Prichádzajú skladacie telefóny Galaxy Z. Podľa Samsungu počet predaných skladacích zariadení na globálnom trhu rastie logaritmicky. Na augustovom predstavení tak uvidíme len skladacie telefón, na predstavenie novinky z radu Galaxy S si musíme počkať do konca roka. Rada Galaxy Note končí, zážitok z používania pera totiž prechádza do radu Galaxy Z.

Skladací telefón Galaxy Z Fold3 5G

16:28: Telefón Galaxy Z Fold3 5G je momentálna vlajková loď a dá sa používať ako bežný telefón. Vtedy má uhlopriečku 6,2 palca. Keď ho otvoríte, máte zážitok ako z tabletu, uhlopriečka displeja je 7,6 palca.

Galaxy Z Fold3 5G

16:40: A ide o 120 Hz displej, pričom predná kamera je umiestnená pod displejom. Teda vám nič neprekáža pri sledovaní videa. Zároveň sú tu stereo reproduktory vytvorené v spolupráci s firmou AKG.

Nová spolupráca aplikácií umožňuje lepší multitasking

Galaxy Z Flip3

16:42: Toto je ďalšie skladacie zariadenie, ktoré je veľmi kompaktné a dá sa použiť v každodennom živote. Veľkou výhodou je,m že oba skladacie telefóny sú teraz odolné voči vode. Zároveň je tu fólia, ktorá zvyšuje odolnosť displeja až o 80 %.

Tento telefón dobre využijete pri realizácii fotiek a videa, lebo máte vlastne so sebou aj statív.

Galaxy Z Flip3 5G pri realizácii fotiek. Skladacia časť slúži aj ako statív

Galaxy Z Flip3 teraz obsahuje predný displej, ktorý má až 4× väčšiu plochu ako mala predchádzajúca generácia. Cena Galaxy Z Flip3 5G je 1049 eur. Ešte malá poznámka – všetky telefóny sa predávajú bez napájacieho adaptéru. Samsung to zdôvodnňuje ekológiou.

Galaxy Z Flip3 5G

Dotykové pero

16:50: Dotykové pero sa teraz dá použiť v súvislosti s telefónom Galaxy Z Fold3 a existujú dve verzie pera. Buď s Bluetooth pripojením alebo bez neho. Takto sa vlastne nahradzuje zážitok z telefónu Galaxy Note. Je to najrýchlejšia cesta ako vytvoriť rukou písané poznámky.

Ešte ma

Predobjenávky

16:52: Ak si v období od 11. 8. 2021 od 16:00 do 26. 8. 2021 23:59 predobjednáte Galaxy Z Fold3 5G alebo Z Flip3 5G z e-shopu www.samsung.sk, v značkových predajniach Samsung alebo u vybraných predajcov a zároveň splníte ďalšie podmienky stanovené v pravidlách kampane, získavate nárok na bonus Z Premiere Service na 1 rok, sadu Flipového puzdra s dotykovým perom a 25W nabíjací adaptér)[1] a možnosť výkupu starého zariadenia v hodnote až 1000 €.

Slúchadlá Buds2

16:59: Ide o zatiaľ najmenšie slúchadlá, ak vytvoril Samsung. Používajú aj strojové učenie na výborný zážitok z aktívneho potlačenia hluku. Predávajú sa 149 eur.

Slúchadlá Buds2

Novou funkciou je AudioSwitch, kedy napr. sledujete video na tablete a počúvate zvuk cez slúchadlá. Vtedy vám zazvoní telefón. V tomto okamihu môžete zvuk prepojiť na telefón a realizovať hovor. Po jeho skončení sa zase môžete vrátiť k sledovaniu videa na tablete.

Slúchadlá Buds2 v rozličných farbách

Ekosystém

17:05: Samsung výrazne investuje do ekosystému svojich zariadení tak, aby zariadenia spojené jedným Samsung kontom vzájomne užšie spolupracovali a boli aj vzájomne spojené všetkými nastaveniami. Samsung tiež investuje do ekológie a ochrane životného prostredia.

Ekológia je pre Samsung mimoriadne dôležitá


Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.