Ponuku DIGI Slovakia sme vyskúšali detailne, pričom sme testovali príjem signálu cez satelit, ale aj mobilnú aplikáciu DIGI GO. Ako doplnkovú službu sme si vyskúšali aj TV Archív.

Základný balík Štandard a rozšírený balík Premium

Služby DIGI Slovakia sa ponúka v dvoch hlavných balíkoch: základnom balíku Štandard a rozšírenom balíku Premium. Základný balík Štandard za 9,60 eur mesačne ponúka 69 programov v digitálnej kvalite vrátane 35 v HD rozlíšení. Pri jeho objednaní môžete využiť až 100% bonus na inštaláciu všetkého potrebného na zriadenie satelitného príjmu. V rámci toho dostanete satelitnú anténu, LNB blok, konzolu, montážny materiál, kábel a inštaláciu a to na vami vybranom mieste na Slovensku zadarmo.

Dodávka DIGI Slovakia. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Dodávka DIGI Slovakia. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Službu DIGI Slovakia je možné prijímať na celom území Slovenska, nie je teda závislá od polohy alebo od kvality pripojenia na internet. Podmienkou je len priamy výhľad na príslušnú satelitnú družicu na oblohe. Je to ideálny spôsob príjmu televízie napr. aj na chate alebo na odľahlom mieste, kde nie je signál ničoho 🙂

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Satelitnú anténu si môžete nainštalovať napr. aj na balkóne. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Programová ponuka

DIGI Slovakia ponúka širokú ponuku športových programov ako DIGI Šport, Premier Sport, Eurosport a mnohé ďalšie. V základnej ponuke samozrejme nechýbajú slovenské a české televízne stanice, detské, hudobné, spravodajské a filmové.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Elektronický programový sprievodca pre DIGI Slovakia. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Rozšírený balík Premium za 13,60 eur mesačne obsahuje 108 kanálov, z toho 44 v HD rozlíšení. Ponuka je voči základnému balíku bohatšia o filmové, hudobné i športové kanály. Špecialitou sú aj erotické programy, ktoré sa dajú chrániť rodičovskou kontrolou. Nám sa veľmi páči dokumentárny kanál BBC Earth, ktorý je dabovaný najčastejšie do češtiny. Navyše sa dá ešte doobjednať balík EXTRA HBO programov či maďarský balík Extra HU+, ktorý obsahuje 37 maďarských programov.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Ponuka satelitného vysielania DIGI Slovakia. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Set-top box

Na sledovanie televízie od DIGI Slovakia potrebujete set-top box, ktorý sa dá k modernejším televízorom jednoducho pripojiť pomocou HDMI káblu. Existuje ale aj riešenie na pripojenie k starším typom televízorov bez tohto portu. Mesačný prenájom za tento set-top box je od 1,50 eur mesačne. Nájom pokrýva podporu technika v prípade poruchy, či prípadnú výmenu zariadenia.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Setopbox s diaľkovým ovládaním. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

V rámci sledovania televízie existuje možnosť zobrazenia elektronického programového sprievodcu, teletextu ale aj doplnkových informácií o práve sledovanom programe. Súčasťou dodávky je prirodzene aj diaľkové ovládanie, ktorý využijete hlavne na zmenu programov, prípadne nastavenie hlasitosti. Programy sa dajú meniť celkom rýchlo.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Pripojenie STB k televízoru a pre službu TV archív aj k internetu. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Bezkartový CA modul

My sme si vyskúšali aj novinku, ktorou je CA modul. V tomto prípade nepotrebujete vyššie spomínaný set-top box, ale využijete CA modul. Na jeho využitie potrebujete relatívne moderný televízor s integrovanou dekódovacou kartou pre satelitný tuner priamo vo svojom tele.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Vloženie CA modulu do televízora. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Sem vložíte CA modul a naladíte si satelitné vysielanie priamo na televízore. Vyskúšali sme to a funguje to na prvé vloženie modulu do televízora. Veľkou výhodou je, že STB box v tomto prípade nevidíte a teda dizajn vašej obývačky bude elegantnejší. Rovnako na stolíku pred televízorom nepotrebujete mať uložené dva diaľkové ovládače (od TV a od STB), ale stačí vám ten pôvodný od televízora. Za CA modul zaplatíte v tomto prípade mesačný prenájom 1,50 eur, teda rovnako ako za STB.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Detail CA modulu. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Televízny archív

Ako doplnková služba sa dá objednať aj TV Archív, teda môžete sledovať program, ktorý už bol odvysielaný a to až 7 dní dozadu. Znamená to, že už nič nezmeškáte a želaný program si pozriete vtedy, kedy to vyhovuje práve vám. S archívom sa pohodlne vrátite k odvysielanému programu na 13 televíznych staniciach.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Takto sa dostanete k TV Archívu v menu prijímača. Podmienkou je pripojenie na internet a aktívna služba. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Ako sme spomínali v úvode, na prijímanie satelitného vysielania DIGI Slovakia nie je potrebné pripojenie na internet, službu TV Archív je však možné využívať len vtedy, ak máte pripojenie na internet. Internet môže byť od ľubovoľného operátora, kvalitný internet vám však poskytne aj DIGI Slovakia. Služba TV Archív stojí 1,90 € mesačne.

Wi-Fi kľúč na bezkáblové pripojenie k internetu. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Na pripojenie set-top boxu je pre sledovanie TV Archívu potrebný LAN kábel alebo Wi-Fi modul v podobe kľúča. Pri objednaní služby TV Archív dostanete LAN kábel bezplatne. Wi-Fi kľúč stojí 10 eur. Minimálna rýchlosť internetu potrebná pre správne fungovanie služby je 1,5 Mbit/s. Avšak pre hladké sledovanie služby odporúčane rýchlosť 3 Mbit/s.

V prípade CA modulu nie je zatiaľ dostupná služba TV Archív, dá sa ale využiť mobilná aplikácia. Na tomto vylepšení sa ďalej pracuje.

Mobilná aplikácia DIGI GO

Mobilná aplikácia je ďalšia šikovná doplnková služba, ktorá stojí pre DIGI zákazníkov už od 1,90 eur mesačne. Aplikácia DIGI GO, ponúka 23 TV programov, z toho 10 športových a 13 slovensko-českých. Pozrieť si môžete live zápasy, štúdia, magazíny, rozhovory ale aj zápasy zo záznamu, ktoré nájdete uložené vo videosekcii. Obľúbený šport môžete sledovať na 2 zariadeniach súčasne, stačí vám iba internetové pripojenie a váš mobil alebo tablet. Aplikácia sa dá zakúpiť aj samostatne na www.digigo.sk a stojí už od 4 eura mesačne.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Mobilná aplikácia DIGI GO umožňuje aj služby TV Archívu. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Vyhodnotenie

V celkovom hodnotení je DIGI Slovakia služba, ktorá naozaj prináša vysoký pomer programovej ponuky k cene. Základný balík stojí 9,60 eur mesačne a prenájom STB je za 1,50 eur mesačne.  Za sledovanie základného balíka , kde už máte väčšinu športových programov vo vysokej kvalite tak zaplatíte 11.10 eur za mesiac, čo je výhodné.

Programová orientácia je evidentne na šport, DIGI Slovakia vyrába aj vlastné programy vo svojom špecializovanom štúdiu, ale nezaostáva ani v ponuke dokumentárnych, detských či filmových programov. Veľmi sa nám páči CA modul ako moderné riešenie a rovnako tak mobilná aplikácia DIGI GO. Podľa našich informácií sa na rozširovaní ponuky DIGI Slovakia a možnosti príjmu ďalej pracuje a my budeme túto ponuku detailne sledovať.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.