Predstavenie nových iPhonov bude asi o dva mesiace.

Vyššia kapacita batérie vo všetkých štyroch modeloch by mohla byť jedným z vylepšení, ktorými sa bude vyznačovať nadchádzajúci rad telefónov iPhone 15. Informuje o tom portál PhoneArena.com, ktorý čerpal informácie zverejnené na čínskom portáli Ithome.com, údajne pochádzajúce od zamestnanca spoločnosti Foxconn. Tá pre Apple iPhony vyrába.

Podľa týchto fám by mala mať batéria základného iPhone 15 kapacitu 3877 mAh, čo je v porovnaní s 3279 v iPhone 14 o 18 percent viac. U iPhone 15 Plus by došlo k nárastu z 4325 na 4912 mAh (o 14 percent viac).

Vyššiu kapacitu by mali aj batérie Pro modelov. Konkrétne iPhone 15 Pro by mal mať namiesto 3200 mAh po novom 3650 mAh, čo je tiež o 14 percent navyše. No a najvybavenejší iPhone 15 Pro Max sa vraj bude pýšiť 4852 mAh batériou, ktorá oproti jeho predchodcovi s 4323 narastie o 12 percent.

Túto správu však treba brať s rezervou, keďže samotný zdroj jej pripisuje pravdepodobnosť 80 percent. Ak by to však bola pravda, ruka v ruke s určite lepšou efektívnosťou nového čipsetu A17 Bionic by sme sa dočkali zrejme nezanedbateľne lepšej výdrže batérie jablčných telefónov.

Mimochodom, tento čip vyrábaný 3 nm výrobným procesom vraj bude až o 35 percent účinnejší ako A16 Bionic. Pochopiteľne, neznamená to, že samotný telefón vydrží o tretinu dlhšie, ale úspornejší čipset sa na spotrebe určite prejaví.

Ďalšou veľkou zmenou má byť prechod zo zastaraného Lightning konektora na dnes už štandardný USB-C, k čomu však Apple donútili legislatívne nariadenia Európskej únie. Všetko ostatné sa dozvieme už zhruba o dva mesiace, keďže predstavenie nových iPhonov by malo byť niekedy začiatkom septembra.

Zdroj: Ithome.com, PhoneArena.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.