VÚB Banka opäť vylepšila svoju aplikáciu VÚB Mobil Banking, poriadne zapracovala na dizajne a funkcionalite. Je tu verzia 3.0 a prináša podstatné vylepšenia.

Ako prvé si všimnete zmenu ikony aj jej názvu. Preto ak aktualizujete, budete si musieť ikonu na domácu obrazovku umiestniť znova. Samotná aktivácia mobilného bankovníctva je jednoduchšia – stačia vám tie údaje, ktoré máte z internet bankingu a spárovaný telefón, na ktorý dostanete potvrdzovaciu SMS.

Zmenil sa spôsob prihlásenia, ktoré je teraz jednoduchšie, najmä pri telefónoch s veľkým displejom. Už nebudete musieť prstom triafať na políčko PIN kódu až hore. Teraz stačí ťuknúť na tlačidlo Prihlásenie zhruba uprostred obrazovky. Po štyroch neúspešných zadania PIN kódu sa aplikácia deaktivuje a musíte ju znova aktivovať.

Zostatok aj bez prihlásenia

Výborná vec pre tých, ktorí chcú len rýchlo zistiť zostatok. V menu Nastavenia si treba túto voľbu najprv aktivovať. Potom vybrať presné číselné alebo percentuálne zobrazenie z vami definovanej hranice. Na domácej obrazovke appky ešte pred prihlásením sa objaví uško novej roletky. Stačí ho potiahnuť zhora nadol a zobrazí sa váš zostatok. Zostatok sa môže zobraziť v absolútnej výške alebo v percentuálnej časti vzhľadom na vami definovanú hodnotu.

Nové menu

Usporiadanie všetkých možností bankingu je postrach nielen pre dizajnérov ale aj pre používateľov. Pointa je v tom, že sa v nej budete stále cítiť ako doma.

Scan&Pay

Možno ste to ešte neskúšali ale všimnite si vašu najbližšiu faktúru. Ak na nej bude QR kód alebo EAN kód či IBAN číslo, aplikácia ho automaticky rozpozná a pripraví platobný príkaz. Vynikajúca vec, šetríte čas a nemôžete sa pomýliť. Skenovanie IBAN kódu je famózna vec. Telefón nepomýlite namierením fotoaparátu na zhluk čísiel. Testovali sme to, funguje spoľahlivo. IBAN skener ale zatiaľ nedokáže prečítať rukou napísané číslo účtu.

Ďalšie funkcie

Dynamické menu zobrazuje len tie položky, ktoré sa vás týkajú. Ak niektoré produkty nemáte, nebudú vám nadmerné položky zavadzať. Ľahko môžete posielať peniaze aj na telefónne číslo a prihlásiť sa aj pomocou odtlačkov prsta cez Touch ID na iOS zariadení. Pre Android zatiaľ táto možnosť nie je dostupná.

Stiahnite si:

Google Play
App Store

 

Pozrite si aj video o novej verzii mobilného bankovníctva od VÚB

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.