Aplikácia VÚB je tu s nami vo svojej pôvodnej podobe pomerne dlho. Obsahuje viaceré aj lokálne funkcie, pripomeňme, že VÚB patrí do skupiny Intesa Sanpaolo s centrálou v Taliansku.

Pomaly je to ale čas na radikálnu zmenu platformy a presne o novej aplikácii sme aj hovorili na stretnutí zástupcov VÚB s novinármi.

VÚB má už teraz novú funkčnú aplikáciu pre mobilné bankovníctvo, ale testuje sa zatiaľ v internom prostredí zamestnancov. Čoskoro bude vytvorená skupina okolo 1000 používateľov, ktorí budú mať možnosť novú aplikáciu vyskúšať. Pre verejné používanie bude novinka dostupná niekedy v polovici budúceho roka. Bude to ale prechodný stav, keď sa bude používať stará aj nová aplikácia súčasne. Predpokladá sa pritom stav, že notifikácie budete dostávať len z novej aplikácie, aby ste neboli zahltení správami.

Novinka bude určená hlavne na zrýchlenie najbežnejších operácií.

Aké sú nové funkcie v pripravovanej aplikácii?

Predovšetkým bude posilnená bezpečnosť. Aplikáciu budete môcť používať súčasne len na jednom mobilnom zariadení, teda nie na viacerých ako je to teraz. Platby na vybrané účty budete po novom môcť realizovať bez autorizácie. Vylepší sa skenovanie údajov, napr. z faktúry sa bude dať skenovať nielen číslo účtu, ale napr. aj variabilný symbol a pod. Viac bude integrovaný digitálny podpis, budete môcť nastaviť obmedzenia pre debetné karty pre vybrané krajiny.

Zdroj: TOUCHIT.sk

Do vyhľadávania sa zahrnie fulltextové hľadanie v transakciách cez kľúčové slová, časti textu v sume, číslo účtu a pod. Realizovanú platbu budete môcť zdieľať v kontaktoch, môžete si vybaviť virtuálnu platobnú kartu.

Postupne budú pribúdať ďalšie funkcionality. Zoznam pripravovaných noviniek prinášame na ďalšom obrázku.

Zdroj: TOUCHIT.sk

Nová aplikácia bude skupinové riešenie v rámci Intesa Sanpaolo, súčasne sa vyvíja pre 8 krajín. Už dnes sa táto aplikácia používa v Chorvátsku či v Srbsku. Zaujímavé je, že v domácom Taliansku sa s touto novou aplikáciou zatiaľ nepočíta. Na Slovensku sa počíta aj s lokálnymi úpravami, možno však nie až tak, ako je to pri súčasnej aplikácii – napr. Viamo by malo zastať ako samostatná aplikácia.

Zdroj: TOUCHIT.sk

Nová aplikácia pritom dáva dobrý priestor pre ďalšie inovácie a budúci rozvoj. Zároveň budú rovnké funkcie v mobilnej aplikácii aj v internet bankingu.

Novú aplikáciu VÚB sme si vyskúšali, vyzerá to na jednoduché používanie a aplikácia je dostatočne rýchla. Požiadali sme o zaradenie do testovacej skupiny a budeme vám prinášať novinky, ktoré táto aplikácia prinesie.

Zdroje: vlastné, VÚB

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.