Prinášame výber zaujímavých webových stránok, ktoré by sa vám mohli hodiť.

www.savilio.com

Savilio

Webová stránka slovenského programátora, ktorá umožňuje sťahovanie videí na internete priamo do počítača. Stránka podporuje hlavné videoservery ako napríklad Vimeo, Vine, Vevo, YouTube a tiež sociálne služby ako Facebook alebo Instagram. Všetko, čo potrebujete, je zadať URL do hlavného riadka na stránke a kliknúť na tlačidlo Stiahnuť.

Výsledkom bude zobrazenie videosúboru v rôznych formátoch a veľkostiach. Zároveň získate prehľad o tom, aké videá sú na serveri uložené. No podstatné je, že zároveň ide o konvertor a môžete si stiahnuť videá nielen vo formáte HD ale aj mobilných formátoch a povedzme rozlíšení 350p. Upozorňujeme však, že sťahovanie videí týmto spôsobom môže byť nelegálne. O tomto fakte sa dozviete aj na stránke.

 

www.kvizy.eu

Kvizy

Toto je stránka určená tým, ktorí si chcú overiť svoje vedomosti a hľadajú špecializované kvízy. Na jednom mieste nájdete otázky z jazykových znalostí, fyziky ale aj hudby a informatiky. Celkovo je dostupných 26 kategórií. Medzi nimi nechýba angličtina, ale ani francúzština, právo alebo chorvátčina. Každá z kategórií má vlastné okruhy otázok. V prípade fyziky si vyberáte medzi fyzikálnymi veličinami, značkami veličiny a jednotiek, špecialitou sú optika a mechanika. V rámci jazykových znalostí sú tu kategórie podobné tomu, ako sa jazyk vyučuje na školách. Teda podľa kategórií ako škola, kalendár, farby, čísla atď. Nechýbajú ani „vesmírne znalosti“ a tak si môžete otestovať, či viete, koľko mesiacov má Urán alebo aká je hmotnosť Slnka. Pri každom potvrdení odpovede sa hneď dozviete, či ste odpovedali nesprávne alebo správne. Stránka je vhodná na preverenie vašich znalostí, v konečnom dôsledku aj na doplnenie tých nových.

 

www.bonanza.com/background_burner

BB

Neraz prichádza chvíľa, kedy potrebujete z obrázka odstrániť pozadie. Môžete použiť špecializovaný program, no to nie je pre mnohých pohodlné alebo možné. Táto webová stránka poskytuje samostatný editor obrázkov a do počítača nie je potrebné nič inštalovať. Stačí nahrať obrázok a po krátkej analýze dostanete niekoľko výsledkov. Vyberiete si ten, ktorý sa vám najviac pozdáva. Služba nie je dokonalá a vedia to aj jej

www.crimereports.com

CR

Stránka, ktorú v našich končinách využijete viac na oddych ako na relevantné informácie. Poskytuje mapu s oblasťami zločinnosti. Vo vybraných oblastiach USA, Kanady alebo Veľkej Británie zobrazuje hlásenia v exponovaných oblastiach. Je to podobné ako Foursqare, ale pre mapu delikventov. Podľa typu informácie sa dozviete základné údaje o osobe a priložená je aj jeho fotografia. Väčšina trestných činov je zverejnená s informáciou, o aký čin išlo, aké má identifikačné číslo a kde sa stal, vrátane hodiny miestneho času. Pri pohľade na Boston tak nebudete vedieť, či sa viac kradnú autá alebo vykrádajú obchody. V každom prípade, ak do niektorého mesta cestujete, môžete sa pozrieť na skutky, ktoré sú v danej lokalite najviac páchané.

 

www.hotelwifitest.com

HotelTest

Hotel bez internetu? Taký snáď už ani nenájdete. Všetci ale vieme, že niekedy je označenie „bieda“ pre internetové pripojenie a dostupnosť Wi-Fi ešte veľmi umiernené. Preto pri výbere hotela na pracovnú cestu môžete využiť tento web, kde sa dozviete, aký rýchly je internet a ako ho hodnotia používatelia. Rovnako aj to, či je Wi-Fi platená alebo zadarmo. Samostatne sa hodnotí kvalita hotela a internetové pripojenie. Každý z vás môže prispieť štatistikou tým, že si necháte zmerať rýchlosť, ak ste priamo v hoteli. Nájdete tu tisíce hotelov zo všetkých hlavných a dôležitých destinácií. Nechýbajú mestá ako napríklad New York, Bangkok, Barcelona, Singapur, San Francisco ale aj bratislavské hotely. Tu si hneď všimnete, že rýchlosť v Bratislave je oproti mega metropolám v mnohých prípadoch 5 až 10-násobne nižšia.

 

Ďalšie tipy

www.supercook.com – Chcete variť a podľa receptu vám vždy niečo chýba. Skúste opačný proces a zvoľte suroviny, ktoré máte doma. Dostanete výsledky, čo všetko môžete pripraviť. Obrázky jedál vás rozhodne navnadia.

www.roadtrippers.com – Na jednej mape sa môžete vo vybranej lokalite prepínať medzi hotelmi, pamiatkami, vyhliadkami, kempami a ďalšími miestami záujmu. Vynikajúca vec pre cestovateľov na nimi neprebádané miesta.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.