Pokračovateľ série Roar prináša niekoľko inovácií.

Aj preto je to suverénne najlepší prenosný reproduktor v teste. Celkový objem reproduktora sa zmenšil o 40 % a je o 25 % ľahší ako to bolo pri predchádzajúcom modeli iRoar. Ide tak o najmenší Bluetooth reproduktor na svete, ktorý má celkovo päť meničov a dva zosilňovače.

Dizajnovo sa príliš nezmenil a stále ide jasne o reprezentanta rodiny Roar. Reproduktor je dostatočne odolný a má certifikáciu IPX6. To znamená, že je odolný voči striekajúcej vode. Telo je zosilnené kovovými časťami aj hlavná mriežka je z kovu. Bočné pasívne žiariče majú okolo seba pogumovanie a sú vnorené do tela tak, že tvoria zároveň jeho izolant.

Reproduktor sa dá používať dvomi spôsobmi a to naležato alebo nastojato. V druhom prípade je ešte rozdiel, či reproduktor priblížite viac k stene alebo ho nastojato necháte na voľnejšom priestranstve. Na šírenie zvuku to má zásadný vplyv. Výrobca hovorí tejto technológii SuperWide a šírenie zvuku je vytvorené na základe polohy reproduktora. Na vytvorenie stereo efektu ho môžete postaviť na kratšiu stranu. Kto chce šíriť zvuk s priestorovým efektom do celej miestnosti, môže ho použiť naležato. Po zvukovej stránke je tu obľúbená funkcia Roar – TeraBass, ktorá zvýši intenzitu a šírenie zvuku. S týmto nastavením sme si zvykli počúvať hudbu, vo večerných hodinách je lepšie túto funkciu vypnúť. Ešte jedna špeciálna voľba sa nachádza na reproduktore. Tou je signalizácia Equalizer. Prepína sa k nej tlačidlom Roar a ekvalizér si treba nastaviť cez mobilnú aplikáciu Sound Blaster Connect. V štandardnom nastavení je jeho reprodukcia smerovaná viac plocho a na výšky. Ak by ste cez reproduktor telefonovali, tento ekvalizér v počiatočnom nastavení využijete.

Reproduktor Creative iRoar Go môžete prenášať aj v takomto obale priamo cez rameno

Keďže ide o iRoar reproduktor, nechýbajú mu bohaté funkcie. Ako napríklad podpora microSDXC kariet až do kapacity 128 GB. Na kartu môžete nahrávať hovory, váš hlas alebo si z karty púšťať vlastné skladby. Nechýbajú dva ovládacie panely s tlačidlami na nastavenie hlasitosti, vstupu, telefonovania alebo ovládanie skladieb. Nastavenie vstupu je celkom inteligentné a tlačidlo bude prepínať len medzi tými zdrojmi, u ktorých je to možné. Na výber sú celkovo štyri – Bluetooth, pamäťová karta, USB, AUX. Ak teda pripojíme počítač k reproduktoru cez USB a získame tým samostatnú zvukovú kartu, budeme sa tlačidlom Source prepínať len medzi Bluetooth a USB režimom, Na ostatných vstupoch totiž nebude nič pripojené.

Ďalšou dobrou vecou je vypnutie zvukových signalizácií. Tie totiž nemali univerzálnu hlasitosť a keď bola na reproduktore nastavená vysoká hlasitosť, po zapnutí sa takto hlasno ozvala aj úvodná znelka. Tieto zvuky sa dajú vypnúť cez mobilnú aplikáciu. Potom ale reproduktor prestane ženským hlasom oznamovať aj stav batérie. Ten však uvidíte podľa farby tlačidla na zapnutie reproduktora. Reproduktor sa nabíja cez samostatný adaptér a na tele má okrem microUSB konektora aj USB A konektor s výstupom 1 A na nabíjanie iných zariadení.

Po zvukovej stránke je reproduktor hodný svojej ceny. Je to univerzálny doplnok nech už počúvate hudbu alebo pozeráte filmy. Má široké možnosti využitia a ide o viac ako len bežný multimediálny reproduktor. Po aktivácii TeraBass režimu vynikli dynamické basy, ktoré nezatienili ostatné hudobné zložky. Dôraz na výšky a stredy získate nastavením ekvalizéra priamo do reproduktora. Celkovo je tu veľmi dobrý zvuk, ktorý sa šíri do priestoru. O starosť menej, kam reproduktor umiestniť.

Hodnotenie:

+ malé rozmery, vysoký výkon, kvalita hudby, dynamika basov, možnosti prepojenia, odolnosť IPX6
– žiadne podstatné

Cena: 199,99 EUR
Zapožičal: Creative

Verdikt

Creative iRoar Go je vynikajúci reproduktor. Má nadštandardnú výbavu a zvukové možnosti. Kvalita zvuku je vďaka technológii SuperWide veľmi dobrá a reproduktor šíri zvuk v niekoľkých režimoch. Vynikajúca reprodukcia a užitočná výbava z neho robia reproduktor, aký sa len tak nevidí.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreCreative iRoar Go
Typ2.1
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartuáno
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]12
Vyhotovenieplast / kov
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon4/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]199,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.