Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Viac možností, ako sa pohodlne a jednoducho dostať z východného Slovenska do stredoeurópskych hlavných miest, prináša autobusový dopravca FlixBus. Od dnešného dňa spúšťa každodennú medzinárodnú linku, ktorá priamo prepojí Košice a Prešov s letiskom v Budapešti, Bratislavou a Viedňou. Zákazníci sa okrem toho môžu priamym spojom vydať až do turisticky obľúbeného regiónu južných Čiech a Šumavy.

Spoje z Prešova vychádzajú každý deň o 7:15, na maďarské letisko dorazia o 11:20, do Viedne o 15:40 a do Horní Plané v Českej republike prídu o 20:35. Horní Planá sa nachádza na brehu vodnej nádrže Lipno a v súčasnosti patrí medzi rýchlo sa rozvíjajúce turistické strediská. Nádrž Lipno a Národný park Šumava ponúkajú výborné podmienky pre vodné športy, pešiu turistiku i cykloturistiku.

Cena cestovných lístkov na trase medzi Prešovom a maďarským letiskom začína na 9,99 €, cestovný lístok až do južných Čiech bude stáť od 29,99 €.

„Nové spojenie sa skladá z významných stredoeurópskych koridorov a môže uspokojiť zákazníkov z rôznych dôvodov. Z hľadiska turistiky sa obyvatelia východného Slovenska jednoducho a cenovo výhodne dostanú do významných európskych hlavných miest, špeciálne na nízkonákladové letisko v Maďarsku. Očakávame, že spojenie bude atraktívne smerom na Šumavu a Třeboňsko,“ vysvetľuje Martina Čmielová, hovorkyňa spoločnosti FlixBus. Táto linka okrem toho zvyšuje frekvenciu prepojenia jednotlivých európskych hlavných miest v sieti dopravcu.

Značky: