Internet a televízia tvoria neodmysliteľnú výbavu každej modernej domácnosti. Ani tu však netreba zaspať na vavrínoch, štandardná ponuka TV programov či obmedzený dosah Wi-Fi siete užívateľom už nestačí. UPC drží krok s dobou a rozširuje svoje portfólio o novinky, ktoré otvárajú potenciál pre nový zážitok z bežných technológií v domácnosti.

Vo svojej ponuke príslušenstva k internetu tak dáva do popredia Wi-Fi zosilňovač Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200. Zákazníkom ponúka unikátny spôsob, ako zlepšiť signál Wi-Fi pripojenia bez toho, aby museli vymeniť modem alebo router. 

Modernou dobou sa však užívateľom nemenia len nároky na stabilitu a rýchlosť internetového pripojenia, ale aj spôsoby, ako s obsahom na internete narábajú. Mnoho ľudí dnes dá prednosť  najnovším filmom alebo seriálom pred klasickým televíznym vysielaním. UPC si uvedomuje postupný prechod užívateľov zo štandardných televíznych programov na streamovacie platformy. Aby sa však na televíziu úplne nezanevrelo, rozhodli sa ponúknuť zariadenie, ktoré umožňuje streamovanie obsahu, sledovanie živých vysielaní či stiahnutie aplikácií bez potreby dookola sa k televízii pripájať. Reč je o novinke UPC Mini TV Box, ktorú teraz nájdete v ich ponuke príslušenstva k TV.  

Ako vám môžu tieto vychytávky uľahčiť život? Poďme si na ne bližšie posvietiť. 

Zosilňovač Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200 pre Wi-Fi signál v každom rohu vašej domácnosti.

Rýchle, stabilné a rozsiahle. Týmito prívlastkami sa pýši pripojenie pomocou zosilňovača Strong ATRIA. Zariadenie funguje na princípe Mesh systému. Ten efektívne rozširuje aktuálnu Wi-Fi sieť a dynamicky optimalizuje pripojenie. Vďaka tomu je zabezpečené rovnomerné pokrytie v každom rohu domu. Všetko bez toho, aby vaše pripojenie stratilo na sile alebo stabilite. 

V praxi tak máme iba jeden názov Wi-Fi siete v celom dome, no pokrytie až do 600 m², a to aj na ťažko prístupných miestach. Všetko navyše ovládame pomocou aplikácie ATRIA Mesh, s podporou pre iOS aj Android.

Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200Zdroj: UPC
Strong ATRIA Wi-Fi Mesh Home Kit 1200

UPC Mini TV Box – ten moment, keď sa vaša televízia stáva inteligentnou.

Načo je spoľahlivé Wi-Fi pokrytie celého domu, keď ho nie je na čo využiť? UPC Mini TV Box je postavený na technológii IPTV. Prenos signálu do televízie je tak realizovaný prostredníctvom internetového pripojenia. Okrem toho priniesol do domácností niekoľko ďalších výhod.

Vďaka jeho kompaktným rozmerom 80 x 80 x 16,3 mm a suchým zipsom ho nalepíte na zadnú stranu televízora, čím sa stane prakticky neviditeľnou súčasťou domácnosti. Nie nadarmo tak získal prívlastok mini.

Malé telo TV Boxu je stelesnením nielen praktického a elegantného dizajnu, ale rieši aj otázku životného prostredia. UPC Mini TV Box je z veľkej časti vyrobený z recyklovateľných plastov. Majiteľov poteší aj z ekonomickej stránky, keďže jeho maximálna spotreba je len 5 W.  

Okrem možnosti sledovania živých vysielaní a online obsahu posúva užívateľský zážitok na novú úroveň. Vytvorením vlastného profilu získame vlastný zoznam prezeraného obsahu, ako aj odporúčania na obsah, ktorý by sa nám mohol páčiť. Pri televízii, ktorá je zdieľaná viacerými členmi domácnosti, UPC Mini TV Box myslel na každého súkromie a preferencie. 

Definitívny koniec reklám počas filmov? Aj to je možné vďaka TV Archívu, v ktorom ich môžeme preskočiť. TV box teraz prináša do domácnosti nielen rozšírenú ponuku obsahu na sledovanie, ale aj lepšie nastavenia podľa užívateľských preferencií. S maximálnou spotrebou iba 5 W toto kompaktné zariadenie nie je len efektívne, ale aj maximálne ekonomické. Jeho existencia je v súlade s prírodou, a to vďaka tomu, že je z veľkej časti vyrobené z recyklovaného plastu.  

UPC Mini TV BoxZdroj: UPC
UPC Mini TV Box

Oplatí sa investovať do inovácií aj v bežnej domácnosti?

Technologické vylepšenia môžu výrazne zjednodušiť a zlepšiť jej fungovanie. Predstavme si situáciu, keď sa snažíme pripojiť notebook k televízii a stále čelíme technickým problémom alebo keď sme frustrovaní z pomalého internetového pripojenia v určitej časti nášho domova. Tieto všedné problémy môžu byť rýchlo a efektívne vyriešené pomocou dostupných technologických inovácií, ako je TV box či zosilňovač signálu, čím sa zvyšuje pohodlie a efektivita domácich činností. UPC týmto potrebám rozumie a ponúka riešenia, ktoré využívajú najnovšie technológie na zlepšenie každodennej životnej skúsenosti, čím sa technologický pokrok stáva prístupným pre každého.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou UPC.

Značky: