Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 44. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Facebook spúšťa poplatok 9,99 eura za jeho používanie

V nadväznosti na zmenu predpisov, ktoré sú platné v Európskej únii, Európskom hospodárskom priestore a Švajčiarsku, zavádza firma Meta možnosť používať ich sociálnu sieť a aplikáciu Instagram bez reklám. Firma chce aj naďalej ponúkať personalizované služby bezplatne, no s reklamami. Verí totiž v bezplatný internet, to je ale podmienené zobrazovaním reklám. Bezplatné to síce môže byť, ale nie je to úplne zadarmo. Platíte totiž svojím súkromím.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Najlepšie počasie zadarmo má Google, vyskúšajte ho

Aplikácie s počasím patria medzi najpoužívanejšie, avšak nie každá z ich bohatej ponuky je aj dizajnovo prívetivá. Niekedy je to však ešte horšie s ich presnosťou, alebo aj s množstvom reklamy, ktorá sa v ich prostredí nachádza. Hoci pre Android je v Obchode Play niekoľko výborných alternatív “aj zadarmo”, tak prístup k výbornému počasiu nosia všetci používatelia telefónov s týmto systémom priamo vo vrecku. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Blíži sa koniec systému Android? Ďalší výrobca predstavil svoj operačný systém

Operačný systém Android bol po dlhú dobu základom väčšiny smartfónov na trhu. Okrem jeho čistej verzie sa však nachádzalo medzi výrobcami smartfónov niekoľko jeho úprav v podobe nadstavby, ktoré boli typické pre konkrétne zariadenia. Telefóny od Samsungu sa vyznačovali nadstavbou One UI, tie od Xiaomi nadstavbou MIUI a Huawei dlhú dobu využíval EMUI.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Končí vám viazanosť a neviete, čo s mobilným číslom? Táto ponuka je aktuálne najlepšia na trhu

Pokiaľ vám teraz niekedy končí viazanosť na mobilnom čísle a premýšľate, čo s ním ďalej, mám pre vás tip. Za 8 eur mesačne môžete získať neobmedzené hovory do všetkých sietí a priemerne viac ako 70 GB dát mesačne.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. GoPro HERO 12: síce lepšia ako pred rokom, ale konkurencia je ešte lepšia (RECENZIA)

Z nášho pohľadu je veľkou výhodou, že softvér na GoPro 12 funguje veľmi dobre, a to bez inak tradičných chybičiek. Pri predchádzajúcich modeloch GoPro sa nám napr. stávalo, že pri nabíjaní batérie v kamere sa telo zariadenia veľmi zahrialo a zostala svietiť červená LED signalizujúca nabíjanie. Napriek tomu sa ale batéria nabila naplno. Ďalej boli problémy v tom, že pri spolupráci s Media Modom a pripojení externého mikrofónu cez 3,5 mm jack port sa napriek tomu nahrával zvuk zo zabudovaného mikrofónu. To sa v prípade GoPro 12 nikdy nestalo, funguje naozaj spoľahlivo. Veríme, že to vydrží takto aj po aktualizáciách.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Ušetrite na kúrení vďaka inteligentným termostatickým hlaviciam Hama

Set termostatických hlavíc obsahuje v balení dve hlavice so závitom na ventil M 30×1,5 (radiátory značky Oventrop, Heimeier, Comap, Junkers a ďalšie), pričom ku každej hlavici sú k dispozícii aj redukcie. V praxi to znamená, že ich budete môcť použiť aj na iné značky radiátorov Danfoss, Caleffi a Giacomini. Hlavice komunikujú cez centrálnu riadiacu jednotku, ktorá je súčasťou balenia.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: