Objednanie certifikátu na viac rokov prináša niekoľko výhod. Hlavné dôvody pre využitie sú tieto:

Ušetríte čas. Jedna objednávka a platba = menej administratívy. Čím dlhšia platnosť objednávky, tým vyššia úspora vďaka znižujúcej sa ročnej cene.

Nadväzujúci jednoročný certifikát dostanete automaticky a včas, len ho vymeníte na serveri.

Certifikát získate bez prieťahov a čakania, pretože overenie organizácie je automatické.

Ako funguje viacročná objednávka?

Certifikát si môžete objednať až na 6 rokov. Ročná cena postupne klesá a dlhšia platnosť je pre vás výhodnejšia. Po objednaní vám bude vydaný prvý certifikát na 397 dní a akonáhle sa bude blížiť jeho exspirácia, tak ho automaticky predĺžime 30 dní pred exspiráciou.

Certifikáty s overením organizácie či rozšíreným overením sú vydané na základe overenia spoločnosti, ktoré spravuje priamo DigiCert a udržiava ho aktuálne. Stačí teda počas životnosti objednávky potvrdiť DigiCertu prípadné otázky a udržať tak aktívny stav overenia vašej organizácie.

Nadväzujúci (obnovený) certifikát od nás obdržíte a iba na serveri vymeníte. Potom stačí počkať ďalší rok na ďalší nadväzujúci certifikát. Nie je potrebné každý rok objednávať a platiť predĺženie certifikátu, stačí len myslieť na jeho inštaláciu na server.

Oplatí sa to

Viacročná objednávka certifikátu je kompromisom medzi krátkou platnosťou, ktorá je po novom povinná kvôli vyššej bezpečnosti použitia certifikátov, a komfortu pri ich správe. Navyše vďaka klesajúcej ročnej cene ušetríte náklady a hlavne svoj čas – jednou objednávkou totiž môžete získať až 6 certifikátov.

Poznámka: Stále platí, že maximálna platnosť TLS certifikátu je jeden rok (397 dní). Pri viacročnej objednávke dostanete počas jej platnosti patričný počet nadväzujúcich jednoročných certifikátov a je potrebné ich po roku vymeniť.

Ing. Peter Tomaščík
špecialista na bezpečnostné SSL certifikáty, www.sslmarket.sk

 

Značky: