Zapojte sa do súťaže a vyhrajte 122 Hz Mini LED televízor 55U7KQ, ktorý spolu s nedávno predstaveným modelom U8KQ patrí do vyššej strednej triedy. Súťaž nájdete na konci článku.

Ponúka skvelý obraz a priestorový zvuk s podporou kinotechnológií Dolby Vision IQ a Dolby Atmos, ako aj dynamický systém HDR10+. Vďaka novému čipsetu Hi-View Engine s umelou inteligenciou a režimom AI Picture a AI Sports je predurčený nielen na sledovanie filmov, ale aj športových podujatí. A rovnako aj na plynulé hranie dynamických hier s rýchlou odozvou.

O to sa postará Game Mode PRO 144 Hz s technológiou HSR a AMD Freesync Premium Pro. A to najlepšie na záver: U7KQ je čerstvým držiteľom odborného ocenenia EISA Mini LED TV 2023 – 2024 s najlepším pomerom výkon/cena. Je tiež oficiálnym televízorom ME vo futbale EURO 2024, ktorého je Hisense oficiálnym partnerom – už tretíkrát za sebou. Ak hľadáte nový televízor, tento určite stojí za zváženie. S troškou šťastia ho ale môžete vyhrať v našej súťaži!

Hisense 55U7KQZdroj: Hisense
Hisense 55U7KQ

Nový Mini LED zo série U7KQ si nájde svoje miesto v mnohých obývačkách alebo športových a herných izbách. Vďaka panelu s kvantovými bodmi, podsvieteniu Mini LED so systémom FALD (plošné) a obnovovacej frekvencii až 144 Hz bude nový televízor skvelým spoločníkom nielen pri sledovaní filmových drám, ale aj napínavých športových prenosov s rýchlymi akciami. Aj pri rýchlych scénach bude obraz ostrý a plynulý.

Vďaka režimu Game Mode PRO 144 Hz a ďalším technickým riešeniam je televízor ideálny aj na hranie najnovších dynamických hier v rozlíšení 4K.

TV je v ponuke v troch veľkostiach uhlopriečky: 55, 65 a 75 palcov. Najväčšia z nich, 75U7KQ, slúži ako hlavný televízor v domácnosti a predáva sa za 1 699 eur, ďalšie dve sú ideálne ako druhý televízor v domácnosti, napríklad na sledovanie športových zápasov (Hisense 65U7KQ stojí 1 099 eur, Hisense 55U7KQ sa predáva za 899 eur).

Veľké veci sa skladajú z malých detailov

Obrazovka využíva inovované miniatúrne diódy Mini LED, ktoré môžu byť vďaka svojej malej veľkosti tesnejšie zoskupené pre presné podsvietenie a lepší kontrast a jas a môže ich byť viac. Okrem toho vyžarujú svetlo v línii, a nie v rozptýlenom kuželi, čo tiež zvyšuje presnosť.

V závislosti od veľkosti obrazovky používajú 512 samostatne ovládaných zón podsvietenia, ale môže ich byť až 1 000. V nich sa stmievanie a regulácia v rámci zóny vykonáva samostatne, s jasom až do
1 000 nitov.

„Zóna stmievania“ alebo tiež „lokálne stmievanie“ znamená, že intenzita plošného podsvietenia obrazovky ULED sa reguluje samostatne a úplne nezávisle pre každú zónu podľa analýzy prichádzajúcej obrazovej scény. Výsledkom je kvalitnejšie vykreslenie detailov v svetlých aj tmavých sekvenciách. Upravený jas a kontrast umožňujú zvýrazniť to, čo je potrebné zvýrazniť, a prechody medzi rôznymi časťami scény sú plynulejšie a prirodzenejšie.

Hisense 55U7KQZdroj: Hisense
Hisense 55U7KQ

Čipset Hi-View Engine a umelá inteligencia pre dokonalý obraz aj v najrýchlejších scénach

U7KQ beží na novom vlastnom čipsete Hi-View Engine. Výkonná neurónová sieť pomocou analýzy prichádzajúcich snímok v reálnom čase optimalizuje obraz pre čo najlepší zážitok a zároveň sa stará o zložité funkcie, ako je napríklad vylepšenie rozlíšenia (4K upscaling) a farieb, takže aj televízne prenosy zo zle distribuovaných staníc vyzerajú lepšie ako kedykoľvek predtým.

Režim AI Picture zaistí automatickú optimalizáciu obrazu, zatiaľ čo AI Sports Mode prináša zážitok ako na štadióne priamo u vás doma. Táto technológia využíva umelú inteligenciu pre skutočne živé, krištáľovo čisté športové scény plné živých farieb a bohatých vrstiev. Efekt vylepšeného priestorového zvuku poskytuje plný, realistický zvuk davu, pričom hlas hlásateľa zostáva čistý a dobre počuteľný.

Zabudované audio s akustikou kina i športového štadióna

Pre dokonalý zvuk má zabudovaný audiosystém typu 2.1 so samostatnou časťou s výkonnými basmi (subwoofer); zvláda dekódovanie Dolby Atmos a tiež DTS Virtual:X. Televízor má zabudovaný používateľský ekvalizér a môže ponúknuť akustiku kina alebo športového štadióna. Systém EZPlay sa potom po pripojení zvukového panela, soundbaru, postará o zosúladenie obrazu a sprievodného zvuku. Ak k televízoru pripojíte niektorý zo soundbarov Hisense, funkcia EZ Play vám zároveň umožní ovládať obe zariadenia jedným diaľkovým ovládačom.

Game Mode PRO 144 Hz a ďalšie na hranie rýchlych akčných hier

Ďalšou novinkou je Game Mode PRO 144 Hz s technológiou HSR (Hardware Super Resolution) s dvojnásobnou obnovovacou frekvenciou, ktorá umožňuje dosiahnuť až 240 FPS, snímok za sekundu. Novinkou je aj pokročilá herná technológia AMD Freesync Premium Pro, ktorej výsledkom je pohlcujúci interaktívny herný zážitok bez oneskorenia a trhaného obrazu a s minimálnym oneskorením pri vstupe.

Hisense 55U7KQZdroj: Hisense
Hisense 55U7KQ

Tie najlepšie technológie a aplikácie na dosah ruky

Skvelá je aj podpora kinotechnológií Dolby Vision IQ, Dolby Atmos a systému v podobe základného HDR 10 a aktívneho HDR 10+ Adaptive alebo režim FilmMaker Mode. Certifikácia IMAX Enhanced potvrdzuje kvalitu podania kompatibilného obrazu, pričom poteší aj široký farebný rozsah WCG. Všetky tieto technológie sú vstupnou bránou do sveta nekonečnej zábavy v podobe príjmu napríklad aj vysokokvalitného streamovaného obsahu.

Bezpečnosť zaručená – je tu certifikácia TÜV Rheinland

Hisense získal od renomovaného nemeckého inštitútu TÜV Rheinland certifikát pre svoje televízory U7KQ za nízke vyžarovanie modrého svetla, ktoré spôsobuje únavu očí. A tiež – a to je ešte dôležitejšie – za kybernetickú bezpečnosť a ochranu vašich osobných údajov. S TÜV Rheinland spolupracuje Hisense už niekoľko rokov. Viac informácií na sk.hisense.com

Súťaž TOUCHITZdroj: TOUCHIT

Zapojte sa do súťaže o televízor Hisense

Chcete pozerať vianočné rozprávky na novej špičkovej telke? Vyhrajte televízor Hisense.

Odpovedzte na súťažnú otázku nižšie vo formulári a zaradíme vás do žrebovania.  Súťaž prebieha do 15. 1. 2024. Výhercu uverejníme po tomto termíne na tejto stránke.

Výherkyňou sa stala Katarína Ďurkovská zo Šurian. Výherkyňu sme kontaktovali, kvôli osobnému prevzatiu výhry.