Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Historický úspech pre slovenský startup: krypto-investičná platforma Fumbi bude reprezentovať Slovensko na finále Global Startup Awards v tureckom Istanbule. Spoločnosť sa do svetovej edície podnikateľskej súťaže prebojovala vďaka víťazstvu regionálneho kola. Ak získa priazeň verejnosti, môže tiež uspieť v septembrovom globálnom finále.

Už na regionálnej úrovni bola konkurencia mimoriadne silná. Spoločnosť Fumbi súťažila v rámci Central European Startup Awards so startupmi z celej strednej a východnej Európy. Získala najviac hlasov verejnosti, vďaka čomu zvíťazila v kategórii People’s Choice. Postúpila ďalej do globálnej edície súťaže.

„Účasť na Global Startup Awards je pre nás veľkým záväzkom. Vnímam ju ako najlepšie potvrdenie nášho príspevku k tomu, aby sa kryptomeny ešte rýchlejšie stávali mainstreamovou investíciou pre každého. Som hrdý na celý tím a držíme si palce v medzinárodnej konkurencii,“ uviedol Juraj Forgács, CEO a zakladateľ Fumbi.

Platforma má viac ako 140 000 (na potvrdenie) registrovaných používateľov, čím sa v počte klientov vyrovná menšej banke. Spoločnosť otvára dvere verejnosti do sveta krypta aj vďaka Fumbi Akadémii, ktorá okrem vedomostí o kryptomenách vzdeláva takisto v oblasti NFT alebo o tom, ako funguje blockchain.

„Vo Fumbi dokážeme posúvať krypto témy bližšie k ľuďom vďaka tomu, že sme fantastický kolektív, ktorý nimi doslova žije. Osobne v tom vidím našu hlavnú devízu. O to viac, že krypto je veľmi dynamický a silne rastový sektor, v ktorom sa neustále niečo mení,“ zdôraznil Boris Haško, CMO a spoluzakladateľ Fumbi.

Fumbi zaradili medzi 1 % najlepších

Global Startup Awards je najväčšia nezávislá súťaž, ktorá unikátnym spôsobom prepája startupový ekosystém naprieč celým svetom. Víziou je nájsť a podporiť 1 % najlepších podnikateľských startup príbehov z celého sveta. Za Fumbi je možné hlasovať TU.

Renomovaná platforma vytvára pridanú hodnotu tým, že prepája všetkých relevantných hráčov startupového systému. Týka sa to tak samotných startupov a podnikateľov, ako aj vládnych inštitúcií, korporácií, tretieho sektora či expertov.

Iniciatíva sa neustále rozrastá do ďalších krajín sveta. Aktuálne je prítomná vo viac ako 120 štátoch. Tie sú rozdelené do 12 regiónov. Všetko sa to začalo založením Nordic Startup Awards (NSAwards) ako prvým regiónom vzniknutým v roku 2012. Následne sa v roku 2015 zrodila centrálna značka, ktorá spája všetky regióny – pod hlavičkou Global Startup Awards. Jednou z najdôležitejších hodnôt súťaže je jej nezávislosť: Výhercovia nikdy neplatia žiadne poplatky súvisiace s podujatím

Značky: