Zorientovať sa medzi množstvom kancelárskych zariadení, ktoré spoľahlivo zvládnu farebnú tlač, kopírovanie a skenovanie, je náročné. Bežný používateľ či podnikateľ často nemá prehľad a ani čas, aby skúmal všetky parametre multifunkčných produktov. Obracia sa preto na používateľské recenzie, hodnotenia alebo nezávislé testy.

Rozhoduje rýchlosť a kvalita tlače

Používateľ si zvyčajne vie zadefinovať len veľmi všeobecné požiadavky na multifunkčné zariadenie, ako cena, dizajn, rýchlosť tlače či nízka hlučnosť. Rád by však našiel taký produkt, ktorý bude vo viacerých ohľadoch dosahovať najlepšie parametre. Často napríklad rieši, či zvoliť atramentovú alebo laserovú tlačiareň. Na českom a slovenskom trhu je relevantným nezávislým hodnotiteľom a pomocníkom pri výbere nezisková organizácia dTest, ktorá vydáva rovnomenný magazín. V poslednom teste 18 kancelárskych zariadení získalo ocenenie „najlepšia multifunkčná atramentová tlačiareň“ v danej kategórii zariadenie HP OfficeJet Pro 8720. Termálna atramentová tlačiareň zvládne farebnú tlač v profesionálnej kvalite s nákladmi na stránku až o 50 % nižšími než pri laserových tlačiarňach. Navyše znižuje spotrebu papiera s rýchlou obojstrannou tlačou tzv. duplex.

Dosahuje rýchlosť pri čiernobielej tlači až 24 strán za minútu, pri farebnej až 20 strán za minútu. Majitelia HP OfficeJet Pro 8720 si v používateľských hodnoteniach rýchlu, kvalitnú a tichú tlač pochvaľujú. Zariadenie disponuje tiež automatickým podávačom dokumentov na 50 listov. Práve parametru tlače venuje v kategórii multifunkčných zariadení dTest významnú pozornosť. Odborníci sledujú napríklad farbu, kontrast a ostrosť výsledného produktu. Hodnotenie tempa a rýchlosti tlače spočíva v meraní času, ktorý ubehol od zadania tlačovej úlohy do momentu, kedy vytlačené listy vystúpia z tlačiarne. Prísne hodnotená je tiež odolnosť tlače voči vlhkosti u fotografií a textových dokumentov.

Konektivita alebo tlač z rôznych zariadení

Základnou požiadavkou súčasnej modernej kancelárie je konektivita. Už len pripojenie a inštalácia zariadenia by mali byť čo najjednoduchšie. HP OfficeJet Pro 8720 s technológiami HP ePrint a Apple AirPrint umožňuje tlač zo širokej palety smartfónov a tabletov odkiaľkoľvek v kancelárii. Z mobilných zariadení s technológiou NFC je možné tlačiť jednoduchým dotykom bez nutnosti napojenia na firemnú sieť. Riešenie HP JetAdvantage Private Print zvyšuje zabezpečenie informácií a kontrolu prístupu k dôverným tlačovým úlohám. Kopírovanie aj rýchle obojstranné skenovanie do počítača, sieťového priečinka alebo e-mailu je jednoduché a intuitívne. Optické rozlíšenie skenovania je pritom až 1 200 dpi a veľkosť skenu má plochu 216 x 356 mm.

Aj na parametre konektivity a používateľskej prívetivosti prihliada dTest, ktorý hodnotí aj spracovanie zadaných príkazov na tlač, vrátane zmien formátu, farieb alebo kvality. HP OfficeJet Pro 8720 tlačí na všetky bežné formáty papiera A4, A5, A6, B5 aj obálky a všetky obvykle používané typy médií, ako sú obyčajný kancelársky papier, fotopapiere, matný brožúrový alebo profesionálny papier, hrubý papier aj ľahký/recyklovaný papier. Čiernobiele aj farebné výtlačky v špičkovej kvalite sú odolné voči vode, rozmazaniu, vyblednutiu a zvýrazňovačom.

Značky: