Výrezy v displejoch sú aj dnes pomerne diskutované a počas posledných rokov si toto dizajnové riešenia našlo veľa fanúšikov ale aj odporcov.

Trend bol nastolený od momentu predstavenia iPhonu X a o čosi neskôr bolo možné výrez vidieť na veľkom množstve Android zariadení v rôznych modifikáciách. Teraz nezáleží na tom, na ktorej strane výrezu stojíte, novo patentované riešenie od Xiaomi nenechá nikoho chladným.

Návrhy nového dizajnu smartfónu s niekoľkými možnými variáciami sa objavili v nedávno podanom patente, ktorý údajne predložilo Xiaomi. Patent ukazuje niekoľko dizajnových riešení smartfónu s výrezom, ibaže ten nie je na tradičnom mieste, ale je smerovaný od hornej hrany smartfónu.

Návrhy väčšinou zobrazujú duálny fotoaparát orientovaný nad hornú hranu. Vo výreze je možné vidieť aj reproduktor pre hovory. Zadná strana opačného výrezu je prázdna, čo je škoda a hlavne nevyužitý potenciál. Na tomto mieste by sa mohli nachádzať napríklad notifikačné alebo LED diódy pre hlavný fotoaparát.

Prvé ohlasy na toto dizajnové riešenie nie sú príliš pozitívne a konceptu predpovedajú skôr neúspech, ako reálne využitie. Na druhej strane samotný koncept ani nezaručuje, že by sa tento smartfón mal objaviť na trhu. Ale keby nakoniec áno?

Zdroj: TigerMobiles, GSMArena

Prečítajte si aj:

 

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.