Qualcomm predstavil druhú generáciu ultrazvukového snímača odtlačkov prstov.

Takzvaný 3D Sonic Sensor Gen 2 je druhou generáciou ultrazvukovej čítačky odtlačkov prstov od Qualcommu. Prvá generácia sa využívala najmä v smartfónoch od Samsungu – bola použitá vo vlajkových lodiach radu Galaxy S10, Note10, S20 a Note20. Očakáva sa preto, že vylepšený snímač odtlačkov prstov by sa mohol objaviť už vo vlajkových lodiach Galaxy S21, ktoré budú predstavené o pár dní.

Qualcomm v prípade druhej generácie svojej ultrazvukovej čítačky odtlačkov prstov vylepšil takmer všetko. Nový snímač je rozmerovo väčší a umožňuje rýchlejšie spracovanie odtlačku prsta a tým pádom aj odomknutie telefónu. Konkrétne – druhá generácia má rozmery 8 × 8 mm a má o 77% väčšiu plochu v porovnaní s prvou generáciou.

Vďaka tomu bude správne prikladanie prsta rýchlejšie a pohodlnejšie. V kombinácii s rýchlejšou analýzou odtlačku prsta a spracovaním väčšieho objemu dát, by mala druhá generácia ponúknuť spoľahlivejšie a až o 50% rýchlejšie odomykanie v porovnaní s prvou generáciou.

Prvé telefóny s novým snímačom odtlačkov prstou budú dostupné začiatkom roka 2021. Ako sme spomenuli, očakávame, že novú technológiu by sme mohli nájsť už vo vlajkových lodiach radu Galaxy S21.

Ultrazvukový snímač odtlačkov prstov druhej generácie

Ultrazvukový snímač odtlačkov prstov druhej generácie. Zdroj: Qualcomm

Zdroj: the verge

Prečítajte si aj:

Toto video vám ukáže, ako funguje snímač odtlačkov prstov v displeji a ako vyzerá periskop v Huawei P30 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit