Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Powerline adaptér PLA6457 od spoločnosti Zyxel domácnostiam pomáha využívať výhody najnovšieho sieťového štandardu pre rýchlejšie streamovanie a spoľahlivejšie pripojenie.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila priechodný powerline adaptér PLA6457 G.hn wave 2 pre gigabitový Ethernet. Adaptér rodinám a domácim užívateľom prináša väčší dosah a vyššiu rýchlosť celej domácej káblovej siete a umožňuje okrem iného lepšie streamovanie obsahu v rozlíšení 8K a fungovanie herných platforiem náročných na prenos dát.

Mnohým domácim užívateľom káblová sieť poskytuje spoľahlivejšie pripojenie na internet než WiFi. Dôvodom môže byť napríklad to, že signál bezdrôtového routeru nedosiahne v dostatočnej sile za betónovými stenami alebo na vzdialených podlažiach.

Presne do takých podmienok sa dokonale hodia powerline adaptéry, ktoré umožňujú rozšíriť dosah káblovej siete bez zložitého nastavovania a bez inštalácie káblov medzi routerom a sieťovými zariadeniami, ako  sú napr. notebooky, herné konzoly alebo chytré televízory.

Novinka v podobe PLA6457 G.hn je jedným z prvých modelov v širokom portfóliu powerline adaptérov značky Zyxel, ktorý disponuje novou technológiou štandardu G.hn wave 2. V porovnaní so stávajúcimi štandardami HomePlug AV sa G.hn vyznačuje nielen dvojnásobnou rýchlosťou a väčším dosahom obecne, ale tiež lepšou ochranou proti rušeniu a vyššou spoľahlivosťou pri streamovaní obsahu náročného na objem dát.

Priechodná konštrukcia adaptéru z elektrických zásuviek robí rýchlu a spoľahlivú sieť a naviac nijak neobmedzuje možnosť zapojenia ďalších zariadení do rovnakej zásuvky. Užívatelia ocenia tiež vyhotovenie plug-and-play, vďaka ktorému k okamžitému pripojeniu stačí zapojiť dva adaptéry powerline. Medzi ďalšie prednosti adaptéru patrí kompaktný dizajn, farebné diódy slúžiace k signalizácii výkonu siete a pohotovostný režim, ktorý sa kvôli úspore energie automaticky zapne, keď adaptér práve nie je používaný.

„Či už sa jedná o streamovanie filmov v rozlíšení 8K alebo o hranie hier vo virtuálnej realite, ľudia dnes doma internet používajú viac než kedykoľvek predtým. V tejto súvislosti domáci užívatelia chcú a očakávajú rýchle pripojenie k internetu, na ktoré je úplné spoľahnutie a ktoré vždy zvládne aplikácie náročné na objem dát,“ poznamenáva Nathan Yen, oblastný viceprezident divízie Zyxel Gateway. „Tieto nároky na robustnejšie sieťové riešenia spĺňa štandard G.hn v kombinácii s naším powerline adaptérom PLA6457, ktorý domácim užívateľom pomáha vyťažiť z ich siete maximum aj bez náročného nastavovania a nevzhľadných káblov.“

Powerline adaptér PLA6457 G.hn 2400 Wave 2 dosahuje v závislosti na konkrétnom domácom prostredí rýchlosti až 2400 Mbps. Pre lepší zážitok ze streamovania videa a hrania online hier je adaptér vybavený gigabitovým ethernetovým portom slúžiacim k pripojeniu ethernetových zariadení gigabitovou rýchlosťou.

Bližšie informácie o adaptéri Zyxel PLA6457 nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/products_services/G-hn-2400-Mbps-Wave-2-Powerline-Pass-thru-Gigabit-Ethernet-Adapter-PLA6457/

Značky: