O akcii spoločnosti Samsung, kedy môžete vrátiť svoj starší telefón a získať späť sumu peňazí, ktorá vám pomôže pri uhradení nákladov na nový telefón Samsung Galaxy S10e, S10 alebo S10+ sme už na našej stránke písali. O informácie na túto tému bol extrémny záujem, preto sme sa rozhodli všetko zrealizovať na vlastnej koži a zachytiť to aj na redakčnom videu.

Modelová situácia

Chceme teda vrátiť starší telefón iPhone 6, 128 GB, ktorý si už toho celkom zažil. Mali sme ho v bežnom používaní, boli tu nejaké odreté rohy a mierne poškodený displej pri spodnej hrane. Veď ono telefón sem-tam spadne na zem, to sa predsa stáva. Ale chceme telefón buď Galaxy S10 alebo S10+ 512 GB, ideálne v zelenej farbe.

Výber tohto telefónu vychádza z toho, že S10 a S10+ majú vynikajúci fotoaparát a my sa už chceme zbaviť našej staršej zrkadlovky, ktorá je teda naozaj poriadne ťažká. Začíname teda s výmenou. Rovnako sa nám páči možnosť bezdrôtového nabíjania mobilných zariadení, batéria v telefóne vydrží na celý deň prevádzky a tento telefón sa nám páči aj kvôli kvalite displeja a celkovému dizajnu.

Krok prvý – nákup telefónu

Všetko o tejto výmene nájdete na stránke www.novysamsung.sk. Tam zistíte, že nový telefón Galaxy S10 si musíte najprv kúpiť za plnú sumu a to v partnerských predajniach spoločnosti Samsung na území Slovenskej republiky. Výber partnerských predajní je široký – prakticky všetky známe elektropredajne na Slovensku. Patria sem aj galérie spoločnosti Samsung. Je na vás, ktorú predajňu si vyberiete, podstatné je, že si musíte odložiť účet alebo faktúru zo zakúpeného telefónu.

Odpredaj staršieho telefónu

Do tejto akcie sú na predaj zaradené staršie telefóny značky Samsung, ale aj iPhone od Apple, Huawei ako aj telefóny iných značiek. Koľko dostanete za telefón závisí od toho, aký je to telefón, v akom je stave, či naň platí záruka a ako kompletné máte odložené jeho balenie. Propagovaná suma 420 eur, ktorú dostanete pri vrátení staršieho telefónu platí pre Samsung Galaxy s9+ 64 GB, Dual v neporušenom stave, so zárukou a kompletným balením.

Náš prípad bol iný – na výmenu sme ponúkli iPhone 6, 128 GB a to trochu poškodený, síce s balením, ale už mimo záruky. Na to, aby ste sa dostali k sume, ktorú za takýto telefón dostanete, stačí zodpovedať niekoľko otázok priamo na stránke www.novysamsung.sk

Za úplne neporušený telefón by sme v optimálnom prípade dostali späť 255 eur, lenže naša situácia je iná a je tu poškodenie displeja, podľa nás ho možno hodnotiť ako bežné. To, prirodzene, zníži výkupnú sumu ako je znázornené na ďalšom obrázku.

 

Ako vrátiť starší telefón?

Telefón je možné vrátiť buď osobne alebo zdarma vyzdvihnutím kuriérom. My sme zvolili osobnú návštevu výkupného miesta. Tie sú totiž po celom Slovensku, zoznam je tiež uvedený na stránke www.novysamsung.sk.

 

Nachádzajú sa často v obchodných centrách a spoznáte ich podľa loga NovySamsung.

Výkupné miesto, ktoré sme navštívili v obchodnom centre Polus v Bratislave

My sme sa pri osobnej návšteve presvedčili, že poškodenie displeja je posúdené ako mechanické, čo ďalej znížilo výkupnú cenu iPhone 6 na 111 eur. Pri osobnej návšteve tak presne viete, koľko dostanete za starý telefón a nič vás neskôr neprekvapí. Ak použijete dodávku cez kuriéra, dozviete sa presnú sumu až neskôr pri vrátení peňazí.

Takto to vyzeralo pri odovzdávaní staršieho telefónu s predajcom Marekom. Veľmi príjemná atmosféra, profesionálny prístup, veď to vidno aj vo videu.

Zadávanie informácií o novom telefóne

Na to, aby ste mohli dokončiť celú operáciu so získaním zvýhodnenej sumy za starší telefón treba ešte zadať údaje o novom telefóne. Ten teda v tejto chvíli už musíte mať kúpený. Zadávate miesto, kde ste telefón kúpili, jeho IMEI (15 miestne sériové číslo). V ďalšom kroku odfotíte blok z predaja nového telefónu alebo faktúru a túto fotografiu pripojíte k formuláru. K dispozícii bude aj náhľad obrázku, ktorý ste nahrali. Následne prejdete k zadávaniu osobných údajov.

Vrátenie peňazí

Peniaze za vykúpený starší telefón dostanete po overení zaslaných údajov a to na číslo účtu, ktoré zadávate na stránke www.novysamsung.sk pri uvádzaní svojich osobných údajov. Tu bude potrebná registrácia, v rámci ktorej zadávate svoje údaje vrátane spomenutého IBAN kódu vášho účtu.

Následne si vyberáte predajňu, kde chcete vaše staršie zariadenie vrátiť alebo zadávate adresu, kam si poň príde kuriér – mesto, ulica, PSČ (bez medzery). Následne pristúpite k zhrnutiu informácií a ich odoslaniu. Neskôr sa stačí len prihlásiť a môžete zistiť v akom stave je vybavovanie vašej požiadavky.

To je všetko, ostáva počkať na peniaze a užívať si nový telefón z rodiny Galaxy S10 – teda S10e, S10 alebo S10+. Akcia platí do 30. júna 2019 alebo do vypredania zásob.

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.