Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Axis Communications predstavuje nové panoramatické kamery radu AXIS M43. Tieto diskrétne mini kopule ponúkajú vynikajúcu kvalitu obrazu a nepretržitý kompletný 180° alebo 360° prehľad bez ohľadu na svetelné podmienky. Navyše sú vybavené aj jednotkou na spracovanie hlbokého učenia (DLPU) spolu s pokročilou video analytikou.

Axis Communications, popredný svetový výrobca IP kamier, predstavuje dve nové diskrétne mini kopule AXIS M4317-PLVE (so senzorom s natívnym rozlíšením 6 MPx) a výkonnejší model M4318-PLVE (12 MPx senzor), ktoré sú pripravené pre vnútorné aj vonkajšie inštalácie.

Viac pohľadov, alebo digitálne PTZ

Kamery sa dodávajú už z výroby zaostrené, čo uľahčí ich inštaláciu. Vybavené sú stereografickým objektívom s technológiou Sharpdome 360, vďaka ktorej dosahujú väčšiu ostrosť obrazu aj na jeho okrajoch. Hoci majú len jeden pevný objektív a jeden snímací senzor, v reálnom čase vedia digitálne vytvárať niekoľko rôznych pohľadov.

Priamo z kamery tak môžete streamovať panoramatické, štvoruholníkové, rohové alebo chodbové pohľady bez skreslenia. Kamera M4318-PLVE má navyše aj digitálne PTZ zobrazenie – digitálne vie otáčať, nakláňať a približovať oblasti záujmu, ktoré zobrazuje opäť bez deformácií. Vďaka funkcii deň/noc a vstavanému IR prísvitu s individuálne ovládateľnými diódami LED získate nepretržité pokrytie bez ohľadu na svetelné podmienky aj v úplnej tme.

Nechýba AI ani kybernetické zabezpečenie

Tieto vysoko výkonné kamery sú postavené na najnovšej platforme ARTPEC-8 a obsahujú aj jednotku na spracovanie hlbokého učenia (DLPU), ktorá umožňuje jedinečné možnosti analýzy založenej na hlbokom učení. S aplikáciou AXIS Object Analytics je potom možné spoľahlivo detekovať a klasifikovať osoby, vozidlá, alebo aj typy vozidiel – všetko na mieru konkrétnym potrebám inštalácie.

V základnej výbave nových kamier nechýba technológia spoločnosti Axis Zipstream s kodekmi H.264 a H.265, ktorá výrazne znižuje požiadavky na šírku pásma a úložiska bez toho, aby sa znížila kvalita obrazu v dôležitých detailoch. Ďalšie technológie spoločnosti Axis Lightfinder 2.0 a Axis Forensic WDR umožňujú kamerám snímať farebný obraz aj pri nedostatočnom svetle a zvládať tak náročné svetelné podmienky, napríklad keď slnkom zaliaty záber obsahuje súčasne veľmi jasné oblasti, aj veľmi tmavé miesta v tieňoch.

Štandardná výbava kamier Axis tiež zahŕňa funkcie kybernetickej bezpečnosti, ktoré pomáhajú zabrániť neoprávnenému prístupu a zabezpečiť systém ako celok.

Medzi kľúčové vlastnosti AXIS M4317-PLVE a AXIS M4318-PLVE patria:

  • dokonalý prehľad 180° a 360°
  • vstavaný infračervený systém s jednotlivými LED diódami
  • podpora analytiky založenej na hlbokom učení
  • predinštalovaná funkcia AXIS Object Analytics
  • vstavané funkcie kybernetickej bezpečnosti
  • digitálne PTZ, ktoré uľahčí inštaláciu

Nové kamery AXIS M4317-PLVE a AXIS M4318-PLVE budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v 2. štvrťroku 2023.

Značky: