Aktualizácie bude dostávať každých 6 týždňov.

Microsoft pokračuje vo vývoji vynoveného prehliadača Edge. Jeho nová verzia je založená na jadre Chromium, ktoré je základom obľúbeného prehliadača Google Chrome. Vynovený Edge bol doteraz dostupný vo verziách Canary a Dev, teraz si môžete stiahnuť Beta verziu.

Beta verzia je aktualizovaná každých 6 týždňov a ide o verziu, ktorá je vhodná aj pre bežného používateľa – samozrejme s prihliadnutím na fakt, že nejde o finálny produkt. V redakcii sme však používali aj vývojársku verziu a zážitok z používania bol bezproblémový.

Microsoft Edge si v beta verzii môžete stiahnuť pre operačné systémy Windows 7, 8, 8.1 a 10 a tiež aj pre macOS. Aktuálne je dostupná v 14 jazykoch, slovenčina zatiaľ chýba. Kontrola gramatiky je však k dispozícii aj pre náš jazyk.

Vynovený Edge podporuje rozšírenia pre Microsoft Edge a tiež aj pre ostatné Chromium prehliadače, takže môžete využiť aj webový obchod s rozšíreniami pre Google Chrome. Takisto si môžete aktivovať jednu z troch úrovní nastavenia súkromia.

Beta verzia prehliadača obsahuje aj zabudované vyhľadávanie cez Bing, režim kompatibility pre Internet Explorer a ochranu cez Windows Defender. Edge je dostupný na stiahnutie na oficiálnom webe Microsoftu.

Microsoft Edge je dostupný už aj v beta verzii

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Vyskúšajte si nový Microsoft Edge s jadrom od Googlu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit