Už v minulom vydaní sme hovorili o vylepšení aplikácie Mobil banking od VÚB.

Zmien je však podstatne viac, a preto pokračujeme aj v tomto vydaní ďalej. Novinky sú v Mobil bankingu aj v Internet bankingu. Internet banking si teraz môžete prispôsobiť tak, aby lepšie vyhovoval vašim potrebám. Ak sú pre vás niektoré informácie v Pohyboch na účte nepotrebné alebo vám nevyhovuje poradie, v akom sú vaše transakcie zobrazované, dá sa to teraz jednoducho upraviť.

V položke Moje osobné nastavenia máte možnosť povoliť pamätanie nastavení jednotlivých tabuliek v Internet bankingu. V Pohyboch na účte si následne môžete nastaviť zobrazované stĺpce a ich poradie. Všimnite si pritom ozubené koliesko v ľavej spodnej časti obrazovky s pohybmi na účte. Jeho stlačenie vyvolá dialógové okno s úpravami. Pokiaľ sa vám nové nastavenie zapáči cez Moje osobné nastavenia sa dá jednoducho uložiť. Pri ďalšom prihlásení tak budete mať Internet banking už automaticky upravený. Nastaviť sa dá aj úvodná stránka – teda poradie účtov a skratky.

VUB_Personalizacia_desktop_web2016_3_nowat

Rovnako máte možnosť upraviť si aj Mobil banking od VÚB – v nastavení sa dá teraz usporiadať poradie jednotlivých produktov od VÚB. V Mobil bankingu navyše pribudla aj položka Trvalé platby, pričom si môžete zobraziť detail platby, meniť jej výšku alebo trvalý príkaz odvolať. To všetko rýchlo z prostredia mobilného telefónu.

UvodneMenuMobil_web2016_3_nowat

A asi najlepšia novinka je možnosť Odpovedať platbou. Každému, kto vám niekedy zo svojho účtu poslal úhradu, môžete prostredníctvom Internet alebo Mobil bankingu VÚB rýchlo poslať peniaze. Už žiadne kopírovanie údajov do platobného príkazu. Táto funkcia totiž prenesie do detailu platby všetky dostupné údaje, ktoré boli vo zvolenej kreditnej transakcii zadané. Ak treba, dajú sa dodatočne upraviť. Odpoveď platbou môžete využiť na všetky kreditné platby okrem kreditných šekových platieb a kreditných platieb, ktorých zdrojový účet je evidenčný účet banky.

Tieto novinky vedú k rýchlejšej a pohodlnejšej práci s vašimi peniazmi vo VÚB v prostredí počítača alebo mobilného telefónu. O novinkách v internetovom prístupe k svojim financiám vo VÚB sme hovorili aj s Adamom Lazárom z VÚB.




Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.