Kalkulačka, ktorá odhadne váš dôchodok na základe investície do Bitcoinu.

Ide o matematický prepočet, na ktorý sa určite nedá spoliehať. Prináša ale matematické kalkulácie na základne množstva BTC, vašich investícií a predpokladaného úročenia. Niečo, čo by ste si zrejme vytvárali v Exceli sami a tu sa dá s hodnotami celkom dobre pracovať. Bitcoin Retirement Calculator je šikovný pomocník, ktorý vás môže motivovať k šetreniu.

Je dôležité dodať, že zhodnotenie BTC je len odhadované a nemáte žiadne záruky, že sa hodnota tejto kryptomeny bude uberať podľa vašich či predikcií niekoho iného. Ako základ je treba vyplniť váš vek a odhadovanú dĺžku dožitia. Okrem toho sa dá vyplniť množstvo BTC, ktoré už vlastníte. Ak nie, nie je to problém, stále je možné postupne investovať.

Údaje v kalkulačke sa počítajú v ročných platbách. Kritickou môže byť otázka zhodnotenia a toto necháme na vás. Je fakt, že medziročne má Bitcoin desiatky percent na zhodnotení, avšak počas roka zažíva rôzne prepady. Aj s tým treba počítať. Nezabudnite vyplniť očakávanú sumu, ktorú by ste chceli mať ročne na dôchodku.

Na grafe sa vo finále zobrazí čas, dokým je treba čakať na zhodnotenie či už samotného nárastu BTC alebo s vašim postupným dokupovaním. Tiež uvidíte vek, kedy sa bude dať žiť z úspor vytvorených cez Bitcoin.

Bitcoin Retirement CalculatorZdroj: TOUCHIT

Zdroj: pampeanodev@GitHub

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.