Taiwanský výrobca TSMC už v auguste dostal objednávku od Applu na výrobu čipov pre nové iPhony.

Ide o čipy s 10 nm výrobným procesom určené do iPhonov, ktoré Apple predstaví v roku 2017. TSMC by mal byť exkluzívny dodávateľ procesorov A10A11. Apple si ho vybral najmä pre disciplínu v oblasti dodania objednávok načas. To je pre Apple kritickým bodom. Počíta sa totiž s prvou vlnou predaja v miliónoch kusov. Tiež aj pokračujúcim dopytom.

Podľa správy DigiTimes by chceli v TSMC začať s masovou produkciou čipov A10X na začiatku budúceho roku. Nové procesory by mali byť použité nielen v iPhonoch ale aj iPadoch. Energeticky úspornejšie budú zaujímavé pre obe platformy.

Povráva sa, že Apple uvedie na budúci rok aktualizácie svojich iPadov s uhlopriečkami 9,7 a 12,9“ a pridá 10,5“ modelov. Ten by mal byť určený pre firmy a vzdelávací sektor v Spojených štátoch, keďže 9,7“ model je vraj malý a 12,9“ verzia už zase príliš veľká.

Otázkou bude či taiwanský výrobca stihne dodávať čipy pre oba typy zariadení a kedy vlastne. Ak bude okrem nových CPU pre iPhony pripraviť početne aj čipy pre iPady, mohol by dosť k zdržaniu. Apple v budúcom roku pravdepodobne uvedie všetky svoje produkty na čas, no mohla by sa objaviť situácia podobná tej s so slúchadlami AirPods. Používatelia na ne museli dlhšie čakať a v čase predstavenia sa dali len predobjednať.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.