S novým rokom prichádzajú aj nové výzvy a predsavzatia.

Po sviatkoch sme nabrali nejaké to kilo, takže čo i len krátky domáci tréning sa v týchto dňoch určite hodí. Vybrali sme 5 aplikácií, ktoré vám pomôžu dosiahnuť dobrý pocit z aktívneho pohybu a veríme, že aj vysnívanú postavu.

7 Minute Workout

7 Minute WorkoutZdroj: AppStore
7 Minute Workout

Pri tejto aplikácii neobstoja žiadne výhovorky typu – “Nemám na cvičenie čas”. Ide pravdepodobne o najlepšiu aplikáciu pre rýchly a efektívny tréning.

Aplikácia obsahuje rôzne typy cvičení pre efektívne chudnutie už počas 30 dní. Tie sú zamerané na odlišné časti tela podľa toho, ktorá časť tela je pre vás prioritou na chudnutie. Niekomu stačí precvičiť brušné svaly, inému zadok. Samotné cviky sú postavené na svetovo populárnych cvičebných systémoch, takže si každý príde na svoje a máte záruku, že to naozaj bude fungovať.

Na cvičenie postačí iba 7 minút denne a to vďaka krátkym a účinným cvikom, pomocou ktorých máte zaručené, že sa poriadne zapotíte. Cviky sú navrhnuté tak, aby ste spaľovali tuky efektívne, pričom nebudete potrebovať zájsť do telocvične alebo využívať drahé vybavenie posilňovní. Najväčšou výhodou je, že táto verzia aplikácie je zadarmo. 

Dostupné pre: iOS, Android

Calorie Counter – My Fitness Pal

MyFitnessPal nie je fitness aplikácia v pravom zmysle slova. Je to služba, ktorá pomáha pri chudnutí. Vďaka počítaniu kalórií a správnom vedení vás dokáže nasmerovať na cestu za vysnívanou postavou. Funguje ako webová stránka a aj mobilná aplikácia pre iOS a Android. Či už chcete schudnúť, nejaké to “kilečko” pribrať, upraviť fungovanie tela a zmeniť svoje (zlo)zvyky, tak aplikácia MyFitnessPal je tu pre vás. 

Všetko to začína pri sledovaní denného príjmu jedla. Aplikácia obsahuje najväčšiu databázu potravín a jedál, ktoré už presiahli 14 miliónov položiek. Pomocou Barcode skeneru jednoducho načítate potraviny do svojho denného prehľadu. 

Dostupné pre: iOS, Android

adidas Running by Runtastic

adidas Running by RuntasticZdroj: AdidasRuntastic
adidas Running by Runtastic

S touto aplikáciou môžete sledovať vzdialenosť, čas, rýchlosť, nadmorskú výšku, spálené kalórie a ďalšie štatistiky. Už v bezplatnej verzii môžete využiť mnohé užitočné funkcie. Získate tak napríklad aj spätnú väzbu od trénera – Voice Coach. Aplikácia pritom ponúka všetky bežné tréningové štatistiky.

Môžete si nastaviť Ročný cieľ, s ktorým vám aplikácia pomôže, aby ste ho aj dosiahli. Aplikácia vám napríklad aj oznámi, kedy je čas na výmenu tenisiek. S Runtastic sa môžete pripojiť ku skupine a trénovať aj s priateľmi. Runtastic je optimalizovaný pre Android Wear 2.0 a integrovaný s Garmin Connect.

Aplikácia je zadarmo, avšak niektoré funkcie sú dostupné iba v Premium verzii – napríkad tréningové plány. Pokiaľ vás táto aplikácia zaujala, vyskúšajte aj adidas Trainning by Runtastic.

Dostupné pre: iOS, Android

Strava

Strava je jednou z najpopulárnejších GPS aplikácií zameraných na zaznamenávanie rôznych športových aktivít. Ponúka množstvo skvelých funkcií aj na zaznamenávanie výletov v zime, ktoré sa nahrávajú do vášho osobného Strava profilu. Aplikácia už počas aktivity sleduje a zobrazuje všetky štatistiky, vrátane rýchlosti, času, vzdialenosti a trasy, ktorú ste už prekonali. Po ukončení prepočítava aj ďalšie aspekty, ako napríklad prevýšenie či spálené kalórie. Bonusom aplikácie je tiež informovanie, či ste prekonali osobný alebo celkový rekord v nejakom z mnohých segmentov.

Aplikáciu je možné používať aj ako sociálnu sieť, kde viete zaznamenávať aktivity, ktoré môžete následne zdieľať so svojimi priateľmi. Funkciami je to klasický sporttracker, ktorý môže poslúžiť aj ako „úschovňa“ aktivít z aplikácií tretích strán pripojením externých senzorov.

Dostupné pre: Android, iOS

Domáce tréningy: bez vybavenia

Domáce tréningy: bez vybaveniaZdroj: ObchodPlay
Domáce tréningy: bez vybavenia

Najlepšie nakoniec? Pravdepodobne áno. Domáce tréningy je aplikácia, ktorá poskytuje každodenné tréningy pre všetky hlavné skupiny svalov, pričom nepotrebujete žiadne špeciálne náradie. Ponúka širokú škálu tréningov a výziev, z ktorých si môže vybrať každý.

Aplikácia má 3D animácie, ktoré vám vysvetlia, na čo slúži konkrétne cvičenie. Treba poznamenať, že v bezplatnej verzii aplikácia zobrazuje reklamy. Môžete prejsť na platený plán, aby ste odstránili reklamy, čím aj získate neobmedzené tréningové plány.

Dostupné pre: Android, iOS

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.