Apple sprístupnil testovacie verzie širokej verejnosti.

Používatelia systémov iOS a OS X môžu aktualizovať svoje zariadenia na najnovšie verzie. Apple uvoľnil testovacie verzie operačných systémov, ktoré si môžu stiahnuť a nainštalovať všetci záujemcovia. Beta verzie oboch platforiem boli doteraz dostupné iba vývojárom.

Ak máte záujem o inštaláciu operačného systému, stačí navštíviť oficiálne webové stránky beta programu a prihlásiť sa, resp. zaregistrovať sa použitím Apple ID účtu. Následne si vyberte platformu (iOS alebo OS X) a nechajte sa viesť inštrukciami.

Apple (a aj my) odporúča, aby ste si zálohovali zariadenia pred inštaláciou beta verzie. V prípade iOS zariadenia zálohujte pomocou programu iTunes.

Samotná inštalácia je veľmi jednoduchá. Majitelia iPhonov a iPadov si z oficiálnych stránok stiahnu špeciálny profil (stránku treba navštíviť priamo z iOS zariadenia), ktorý následne sprístupní aktualizáciu na verejnú beta verziu. Tá bude dostupná v Nastaveniach – Všeobecné – Aktualizácia softvéru, rovnako ako štandardné aktualizácie. Podmienkou je iOS vo verzii 8.1.3 alebo novšej. Inštalácia je jednoduchá a bezproblémová aj v prípade OS X.

Beta verziu iOS 9 si nainštalujete rovnako, ako bežné aktualizácie systému. Budete potrebovať špeciálny profil

Beta verziu iOS 9 si nainštalujete rovnako, ako bežné aktualizácie systému. Budete potrebovať špeciálny profil

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit