Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Operatívny lízing na elektromobil Tesla je už k dispozícii aj na Slovensku

Zážitok, emócie a absolútna starostlivosť v jednom. Aj tak by sa dala nazvať novinka na Slovensku – Tesla Experience – elektromobil Tesla na operatívny lízing. Novinku  prinášajú na Slovensko značka Tesla a spoločnosť Business Lease Slovakia. „Môžeme potvrdiť, že Tesla si vybrala našu spoločnosť, aby poskytovala na Slovensku v rámci operatívneho lízingu služby na jej elektromobil. Od Tesla Motors budeme priamo objednávať a dodávať elektromobily Tesla vrátane zabezpečenia všetkých služieb, ako aj nabíjacích staníc. Tesla Motors je presvedčená, že spoločnosť Business Lease Slovakia dodáva klientom komplexný produkt mobility vrátane starostlivosti, teda nielen auto,“ skonštatoval k dohode generálny riaditeľ Business Lease Slovakia Björn van den Berg.

Tesla Experience

V rámci Tesla Experience zabezpečí Business Lease kompletný servis a služby prostredníctvom operatívneho lízingu – od financovania nadobudnutia vozidla, jeho dodania klientovi, cez úhradu nákladov s registráciou na Slovensku, až po krytie nákladov na servis vozidla či dodávku nabíjacej stanice. „Klientom kryjeme aj dopravné náklady dodania, keďže vozidlá budú dodávané z Tesly v Holandsku. V rámci komplexnej starostlivosti zabezpečí Business Lease aj servis vozidla do Viedne vrátane pick up servisu, náhradnej mobility či záruky,“ spresňuje Björn van den Berg.

Filozofiou Business Lease je poskytovať nielen auto, ale najmä mobilitu. Práve povýšenie starostlivosti na core biznis je jeden z dôvodov, prečo si Tesla vybrala Business Lease Slovakia. Druhým dôvodom sú 25-ročné skúsenosti materskej spoločnosti Business Lease s operatívnym lízingom a tretím je výhodnosť nastavenia zostatkovej hodnoty vozidla. Tým sa auto stáva dostupným a ekológia vo flotile dostáva zelenú. „Cieľom je ponúkať inovatívne riešenia mobility, ktoré sú praktické, finančne výhodné a ohľaduplné k životnému prostrediu,“ konštatuje Björn van den Berg.

Cenová dostupnosť

V prípade Tesly platí, že skúsenosti materskej firmy s týmito vozidlami na operatívny lízing umožňujú spoločnosti Business Lease Slovakia zabezpečiť pre slovenských klientov vysoké zostatkové hodnoty elektromobilu. Práve tie majú vplyv  na celkovú výšku mesačnej platby operatívneho lízingu, keďže pri operatívnom lízingu sa platí len rozdiel medzi nadobúdacou hodnotou vozidla a zostatkovou cenou po skončení prenájmu, teda len skutočný čas využívania auta. „Ponuku operatívneho lízingu už dnes dokážeme nastaviť rovnako cenovo výhodne ako klasické vozidlá. Mesačné platby nájmu sú pre firmu fixné a bez rizika odpredajnej ceny či servisných nákladov,“ konštatuje Björn van den Berg. Aj preto, že ceny elektriny a servisných nákladov sú oveľa nižšie v porovnaní s klasickými vozidlami. S elektromobilom dodáva spoločnosť aj nabíjaciu stanicu.