Poslať svojim blízkym originálny pozdrav z dovolenky s vlastným motívom a textom môže byť počas dovolenky môže byť celkom zaujímavé.

Môžete tak urobiť pomoc služby Slovenskej pošty „Moja pohľadnica“. Pošta pohľadnicu vytlačí a pošle zvolenému adresátovi v rámci Slovenska i do zahraničia.

Dve veľkosti pohľadníc

Personalizovanú pohľadnicu si môžete vytvoriť cez stránku www.mojapohladnica.sk. Vybrať si môžete z troch rôznych formátov pohľadnice – A6 (klasická s rozmermi 150 × 100 mm), A5 (veľká s rozmermi 210 × 150 mm) a DL (podlhovastá s rozmermi 210 × 99 mm). Pridáte vlastnú fotografiu alebo obrázok, prípadne využijete niektorú z pripravených šablón.

Následne napíšete adresu adresáta, ktorého chcete pohľadnicou potešiť a text pozdravu. Po objednaní pohľadnice budete vyzvaný k úhrade, pričom zaplatiť môžete štandardnými platobnými kartami alebo prostredníctvom Poštovej karty. Po úspešnom zrealizovaní platby príde potvrdenie o úhrade sumy na e-mailovú adresu zadanú pri vytváraní objednávky. Slovenská pošta vytlačí pohľadnicu a zašle ju adresátovi v rámci Slovenska či do zahraničia.

Čo to bude stáť?

Slovenská pošta pohľadnicu doručí v rámci celého Slovenska do 3 pracovných dní odo dňa objednania, pričom cena za doručenie je v prípade „klasického“ rozmeru 1,05 Eur a v prípade väčšej pohľadnice 1,35 Eur.

Pohľadnicu je možné poslať aj na adresu v zahraničí; lehota doručenia a cena za takúto pohľadnicu závisí od krajiny, do ktorej je pohľadnica zaslaná.

Aj cez mobilný telefón

Poslať takúto originálnu pohľadnicu môžete z celého sveta cez mobilný telefón, tablet aj desktop. Podmienkou je internetové pripojenie. Na odoslanie nie je potrebná registrácia.

S registráciou je to ľahšie

Ak sa zaregistrujete, alebo prihlásite prostredníctvom Facebook alebo Google účtu, tak sa vám budú automaticky ukladať adresy odoslaných pohľadníc. Vďaka tomu pri zasielaní ďalšej pohľadnice nemusíte prácne vypisovať celú adresu, ale vyberiete si príslušnú adresu zo zoznamu.

Jednu pohľadnicu je možné poslať viacerým adresátom a v rámci jednej objednávky je možné vytvoriť viac pohľadníc.

Zdroj: www.mojapohladnica.sk.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.