O tom, ako sa tradičná spoločnosť, ktorá je na Slovensku známe hlavne ako dodávateľ výkonných multifunkčných systémov pre kancelárie prispôsobila aktuálnym trendom, sme sa boli pozrieť v Žiline na akcii LET´S PLAY IT – PRIDAJ SA AJ TY!.

Na tomto podujatí sa zúčastnil napr. hosť z Japonska, Kazumasa Takayanagi , ktorý vo firme Konica Minolta pôsobí ako manažér pre strategický rozvoj značky. A hovoril o jednote značky a nových príležitostiach. My sme hovorili s generálnym riaditeľom slovenskej pobočky, Tomášom Bednářom o tom, ako sa zmenilo postavenie tejto firmy v súvislosti s predĺžením životnosti multifunkčných zariadení a ako sa postupne prechádza na ďalšie služby. Tie sú spojené hlavne s ďalším využitím už existujúcich multifunkných zariadení na iné účely ako je skenovanie a tlač dokumentov.

Príkladom je dochádzkový systém zabudovaný priamo do multifunkcie. Stačí potom priložiť len svoju zamestnaneckú kartu a evidencia príchodov do práce, jej prerušení a odchodov z práce je na svete. Rovnako sme si pozreli, ako je možné cez okuliare pre virtuálnu realitu na diaľku riadiť napr. opravu traktora. Všetko sme pritom zachytili na redakčné video.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.