Pre tento rázny krok sa rozhodol kvôli negatívnym hodnoteniam v Obchode Play. 

Huawei nepochybne vyrába skvelý hardvér, no softvér nie je jeho silnou stránkou. To sa ukázalo aj v týchto dňoch, keď sa spoločnosť VideoLAN so svojou populárnou aplikáciou VLC rozhodla vyškrtnúť zariadenia Huawei spomedzi podporovaných. Dôvod je len jeden, no o to vážnejší. 

Dôvodom pre toto vážne a rázne rozhodnutie je agresívne správanie sa Huawei-u k aplikáciam tretích strán, ktoré potrebujú fungovať na pozadí. K svojim aplikáciam spoločnosť pristupuje úplne benevolentne, no tie cudzie zablokuje pri prvej príležitosti. Prehrávač hudby a videa však potrebuje fungovať aj na pozadí a to mu Huawei neumožňuje.

Aplikácia VLC kvôli tomuto správaniu čelila v poslednej dobe kritike. V Obchode Play sa objavilo viacero negatívnych recenzií. Vývojár preto zablokoval inštaláciu aplikácie na zariadenia Huawei – dôvodom totiž nie je samotná aplikácia, ale už spomenuté správanie Huawei telefónov. Používatelia si však môžu v prípade záujmu stiahnuť inštalačný súbor priamo z oficiálneho webu a VLC pre Android si manuálne nainštalovať aj na „blokovaných“ telefónoch od Huawei.

VLC patrí medzi najpoužívanejšie prehrávače médií na svete. Dlhodobo si drží svoju pozíciu na viacerých platformách od mobilných operačných systémov až po Windows či macOS. V posledných mesiacoch zároveň prehrávač prešiel výraznými zmenami a začal dokonca podporovať aj 8K videá. 

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Stiahnite si: VLC 3.0 s podstatnými zlepšeniami a podporou 8K videa

Značky: