Úprava v oznamovaní notifikácií by určite potešila.

Podľa webu Android Authority sa náznaky na zmenu doterajšieho zobrazovania notifikácií objavili už v beta verzii Android 15 QPR1 Beta 2. Doteraz je to tak, že všetky notifikácie sa zobrazia na všetkých prihlásených zariadeniach, kde sú tie isté aplikácie. Poznáte to sami napríklad na záložnom smartfóne.

Po jeho pripojení na Wi-Fi sa spustí záplava dávno vybavených notifikácií. Tomuto by mohol byť koniec. Raz zobrazené notifikácie na jednom zariadení by sa v budúcnosti nemuseli zobrazovať na všetkých ostatných, ktoré máte prihlásené pod svojím účtom vrátane prihlásených aplikácií.

<string name="sync_across_devices_title">Sync across devices</string>

Nová beta verzia vydaná pred niekoľkými dňami obsahovala odkaz na funkciu v oblasti notifikácií. Išlo o možnosť umiestnenú v nastaveniach v sekcii Oznámenia, zatiaľ označenú ako „notification cooldown“. Predpoklad, že ide o zmenu synchronizácie oznámení naprieč viacerými zariadeniami, by mohol potvrdzovať kód s názvom SyncAcrossDevicesPreferenceController.

Nateraz sa ešte nedá s istotou povedať, či by to ovplyvnilo notifikácie tak, ako ich poznáme alebo ide o niečo iné, prípadne či nejde zatiaľ iba o výsadu smartfónov Pixel. Tiež treba férovo uviesť, že funkcia môže byť použitá iným, než nami predpokladaným spôsobom, napríklad pri správe hovorov alebo inej formy komunikácie.

android 15 pixel sharing acrossZdroj: www.androidauthority.com

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.