Známy leaker odhalil, kedy by mal prísť systém Android 15 do prvých zariadení.

Operačný systém Android 15 tento rok v rámci načasovania vydania zažil zmenu. Neprišiel po boku nových smartfónov zo série Google Pixel, ktoré boli predstavené o niečo skôr. Augustové predstavenie smartfónov série Pixel 9 teda znamenalo, že Android 15 ešte nebol vo finálnom štádiu vývoja a do týchto zariadení príde prostredníctvom aktualizácie. Pred časom sa pritom začalo uvádzať, že aktualizácia na túto verziu príde do telefónov v októbri.

Október sa pomaly blíži a s ním aj očakávané vypustenie aktualizácie. V rámci najnovšieho úniku, ku ktorému sa priklonil aj známy leaker Mishaal Rahman, by mala aktualizácia do prvých zariadení prísť v polovici októbra. Rozpráva sa pritom aj o konkrétnom dátume. Android 15 teda do zariadení od spoločnosti Google, teda modelov Pixel, má prísť už 15. októbra. Google sa zatiaľ k tomuto úniku nevyjadril, teda ho nepotvrdil ani nevyvrátil.

Google Pixel 9Zdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9

Nie je nutné zrejme pripomínať, že v tento deň aktualizáciu zaregistrujú len majitelia smartfónov Pixel a nie iných značiek. Po tom, čo však príde Android 15 do zariadení Pixel, začnú postupne vypúšťať aktualizácie aj iní výrobcovia smartfónov. Jedným z nich bude bezpochyby aj Samsung, ktorý je známy rýchlymi aktualizáciami smartfónov. Rovnako ako minulý rok môžeme očakávať, že do konca tohto roka budú na nový Android aktualizované všetky kompatibilné smartfóny.

Android 15 je operačný systém, ktorý má prezývku po sladkej cukrovinke ako Vanilla Ice Cream. Prinesie so sebou viacero zmien pre optimalizáciu systému, avšak nepôjde o aktualizáciu, ktorá by vám významne zmenila celý smartfón. Nové aktualizácie Androidu dnes už neprinášajú mnoho prelomových zmien. Na druhú stranu zvyčajne slúžia k väčšiemu komfortu pri používaní zariadení a zvýšeniu efektivity práce s ním. Prehľad toho, čo bude v Androide 15 nové, si môžete pozrieť aj v našom predchádzajúcom článku.

Aj keď dátum vydania aktualizácie zatiaľ nie je potvrdený Googlom, malo by sa tak stať už čoskoro. Dátum sa postupne blíži a je pravdepodobné, že nový Android príde do smartfónov už o necelý mesiac. O dostupnosti aktualizácie do telefónov zo série Google Pixel 9 vás budeme informovať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.