Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Business Lease Slovakia a GreenWay Operator odštartovali spoluprácu pri rozšírení elektromobility na Slovensku.

Spoločnosti Business Lease Slovakia a GreenWay Operator podpísali dohodu o vzájomnej spolupráci pri podpore e-mobility na Slovensku. „Veríme, že sa nám spoločne podarí dostať na slovenský trh elektromobily a presadiť elektromobilitu aj napriek tomu, že ju nateraz vláda nepodporuje,“ zdôraznil k dohode generálny riaditeľ Business Lease Slovakia Björn van den Berg. „Chceme priniesť unikátnu službu, ktorá umožní jednoduché začlenenie elektrických automobilov do čo možno najväčšieho počtu firemných flotíl na Slovensku,“ podotkol predseda predstavenstva GreenWay Operator Peter Badík.

Unikátna služba

Základom spolupráce oboch partnerov pri rozvoji elektromobility je poskytnutie elektromobilov cez operatívny lízing s komplexnou starostlivosťou Business Lease, vrátane rýchlonabíjacích staníc a služieb GreenWay Operator. „Okrem prijemného pocitu z tichej, dynamickej  a ekologickej jazdy v elektrickom vozidle chceme klientom spolu priniesť rovnako príjemný a bezstarostný zážitok pri využívaní našich služieb,“ doplnil Peter Badík.

„GreenWay vnímame ako spoločnosť s výborným know-how v oblasti elektromobility a sme radi, že na jej rozvoji na Slovensku budeme pracovať spoločne,“ vysvetľuje Björn van den Berg. Rýchlonabíjacie stanice GreenWay Operator sú schopné elektrické auto nabiť za približne 20 minút, čo prináša významnú časovú úsporu a komfort pre užívateľov elektrických vozidiel. Nedávno elektromobilný operátor sprístupnil 15 rýchlo nabíjacích staníc typu CHAdeMO na D1 a R1 (ťah Bratislava – Košice), ktoré sú od seba vzdialené cca 80 km a sú umiestnené strategicky najmä vo veľkých a významných obchodných centrách, vo všetkých krajských mestách popri diaľnici.

Elektromobilita vo firemných flotilách

„Nové technológie, akými sú aj elektrické autá, sú previazané s inovatívnymi službami. Odklon od priameho vlastníctva v prospech využívania služieb je megatrend, ktorý sa už dávnejšie presadil napríklad v informačných technológiách. Nevyhne sa mu ani automobilový priemysel a v priebehu niekoľkých rokov ho významne zmení,“ konštatuje Peter Badík. „Business Lease je pre nás ideálny partner, práve pre ich otvorenosť inováciám a novým trendom. Zhodujeme sa tiež vo vnímaní potenciálu elektromobility a odhodlaní nestáť so založenými rukami, ale aktívne prispieť k tomuto rozvoju,“ dopĺňa.